Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Az Isztriai-félsziget Horvátország egyik gyöngyszeme, amely rengeteg lehetőséget kínál a kirándulások szerelmeseinek. Íme tíz jó kirándulási cél az Isztriai-félszigeten:

    Az idei nyáron is nagyon sokaan választják az Isztriai-félszigetet nyaralásuk helyszínéül, ahol a fürdésen és napozáson túl számtalan jó kirándulási és hajós program várja a nyaralókat. Több közülük nagyon népszerű, de jócskán akad olyan is, amit nem sokan ismernek. 

  1. Pula: Látogasson el Pula városába, ahol felfedezheti a híres római arénát és más ókori romokat. A város központjában található a hatalmas Szent Eufémia-templom is.

  2. Rovinj: Ez a festői halászfalu a félsziget egyik leggyönyörűbb városa. Sétáljon a szűk, kanyargós utcákon, és élvezze a romantikus hangulatot. Ne hagyja ki a Szent Eufémia-templomot sem, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra.

  3. Brijuni Nemzeti Park: Ez a szigetcsoport gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. Fedezze fel a parkot kényelmes sétaútvonalakon, és látogasson el az állatkertbe vagy az ókori római romokhoz.

  4. Poreč: Látogasson el Poreč városába, ahol a világörökség részét képező Euphrasian bazilika található. Ez a bazilika a 6. századból származik, és gyönyörű mozaikokkal díszített.

  5. Motovun: Ez a középkori város a hegyekben található, és fantasztikus kilátást nyújt a környező tájra. Sétáljon a városfalakon, és kóstoljon meg egy pohár helyi trüffelborból.

  6. Limski-öböl: Ez a 12 km hosszú  öböl lenyűgöző természeti csoda, amely hosszú és keskeny, meredek sziklákkal körülvett vizenyős terület. Hagyja a csónakot, és élvezze a gyönyörű kilátást.

  7. Kamenjak Nemzeti Park: Ez a gyönyörű természetvédelmi terület a félsziget déli részén található. Fedezze fel a parkot gyalog vagy kerékpárral, és élvezze a türkizkék vízű öblöket és a lenyűgöző sziklás partokat.

  8. Pazin: Látogasson el Pazin városába, ahol megtalálható a Pazin-folyó kanyonja és a híres Pazin-kastély. Az aktívabb kirándulók meglátogathatják a kanyonban található barlangot és részt vehetnek kalandtúrákon.

  1. Bale: Ez a kis középkori város egy rejtett gyöngyszem az Isztriai-félszigeten. Sétáljon a középkori utcákon, és csodálja meg a szépen restaurált épületeket. Látogasson el a Bembo-palotához és a Szent Égíd-templomhoz, amelyek évszázadok óta őrzik a város történelmét.

  2. Medulin: Ha szereti a strandokat és a vízi sportokat, látogasson el Medulinba. Ez a kis tengerparti üdülőhely rengeteg homokos és kavicsos stranddal rendelkezik, és lehetőséget kínál búvárkodásra, vitorlázásra és más vízi tevékenységekre. Ne hagyja ki a Medulin-félszigetet sem, ahol gyönyörű természeti tájakat és kilátásokat talál. 

   Ez csak néhány a sok szép kirándulási lehetőség közül az Isztriai-félszigeten. Minden egyes helynek megvan a saját egyedi varázsa és vonzereje. Érdemes időt szánni arra, hogy felfedezze ezt a csodálatos régiót, és élvezze a természetet, a kultúrát és a lenyűgöző kilátásokat.

>>  KEDVEZŐ ÁRÚ SZÁLLÁSOK online foglalással AZ ISZTRIAI-FÉLSZIGETEN  <<