Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Szlovénia, a közép-európai ország, ami lenyűgöző természeti szépségekkel, történelmi városokkal és mesés helyszínekkel várja az utazókat. Ebben a cikkben 15 olyan helyet mutatunk be, amelyek különlegessé teszik a szlovéniai utazásokat.

Íme 15 mesés helyszín Szlovéniában, amik különlegessé teszik az utazást:

 • Bled: Szlovénia legnépszerűbb turisztikai célpontja, amely egy gyönyörű alpesi falu egy tó közepén fekvő szigettel. A bledi tó a világ egyik legszebb tava, a szigeten pedig egy 17. századi gótikus stílusú templom áll.       >> Olvass többet erről a helyről! <<

 • Postojnai cseppkőbarlang: Európa egyik legnagyobb cseppkőbarlangja, amely több mint 24 kilométer hosszú. A barlangban lenyűgöző cseppkőképződmények láthatók, köztük a híres Nagy Természetes Színpad.  >> Olvass többet erről a barlangról és a predjamai várról<<

 • Triglav Nemzeti Park: Szlovénia legnagyobb nemzeti parkja, amely a Júliai-Alpok szívében fekszik. A parkban számos hegycsúcs, tó, folyó és vízesés található.
 • Predjamai vár: Egy sziklafalba épült vár, amely a 13. századból származik. A vár a világ egyik legkülönlegesebb vára, amely csak egy rövid sétára található a Predjamska forrástól.
 • Ljubljana: Szlovénia fővárosa, amely egy hangulatos város a Ljubljanica folyó partján. A városban számos látnivaló található, köztük a Ljubljanai Vár, a Szlovén Nemzeti Múzeum és a Tromostovje, azaz a Háromhíd.   >>Olvass többet a szlovén fővárosról<<

 • Piran: Egy hangulatos kisváros az Adriai-tenger partján. A várost középkori falak veszik körül, és számos történelmi és kulturális látnivaló található benne.  >>Olvass többet a romantikus Piránról<<

 • Bovec: Egy hegyvidéki város a Júliai-Alpok lábánál. A város a hegyi túrázás, a kerékpározás és a rafting egyik népszerű célpontja.
 • Kranj: Szlovénia második legnagyobb városa, amely a Sava folyó partján fekszik. A városban számos történelmi és kulturális látnivaló található, köztük a Kranji Vár, a Szlovén Történelmi Múzeum és a Szlovén Nemzeti Színház.

 • Maribor: Szlovénia harmadik legnagyobb városa, amely a Drava folyó partján fekszik. A városban számos látnivaló található, köztük a Maribori Vár, a Szlovén Nemzeti Múzeum és a Szlovén Nemzeti Színház.   >> Élmények Mariborban <<
 • Velika Planina: Egy gyönyörű hegyi legelő a Kamnik-Savinja-Alpokban. A legelőn hagyományos szlovén pásztorházak találhatók, amelyeket a nyári hónapokban élnek lakják.

 • Ptuj: Szlovénia egyik legrégebbi városa, amely a Mura folyó partján fekszik. A városban számos történelmi és kulturális látnivaló található, köztük a Ptuji Vár, a Szlovén Történelmi Múzeum és a Szlovén Nemzeti Színház.

Szlovénia egy gyönyörű ország, amely minden ízlésnek és érdeklődési körnek megfelelő látnivalót kínál. Ha egy mesés utazást keresel, Szlovénia tökéletes választás.


 

    Szervezd meg a saját utazásod a legjobb árakon !      

  A   TravelBay.hu weboldal használatával az utazók az összes jó repülőjegybuszjáratbérautó és szállás akciókat meg tudják találni és le is foglalhatják, ráadásul megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb utasbiztosítást is.