Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

  Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa, Campania régió fővárosa. A Vezúv lábánál, a Nápolyi-öböl partján fekszik, és egyedi hangulatával, mediterrán építészetével és gazdag történelmével vonzza a turistákat.

  A várost már az ókorban is lakták, és a római kortól kezdve fontos kereskedelmi és kulturális központ volt. A középkorban Nápoly volt a Nápolyi Királyság fővárosa, és a reneszánsz idején is virágzott. A 17. században a várost a spanyolok hódították meg, és ez a hatás máig érezhető a város építészetén és kultúráján.

  Nápolyt sokszínűsége teszi igazán különlegessé. A városban megtalálhatók a történelmi látnivalók, a modern múzeumok, a mediterrán hangulatú terek és sikátorok, valamint a világhírű pizza.

Látnivalók

  Nápolyban számos látnivaló található, amelyeket érdemes megnézni. A legfontosabbak közé tartozik a Duomo, a San Carlo Királyi Színház, a Castel Nuovo, a Castel Sant'Elmo, a Pompeii és Herculaneum romjai, valamint a Posillipo-hegy.

  A Duomo, vagyis a nápolyi székesegyház egy gyönyörű gótikus épület, amely a 13. században épült. A San Carlo Királyi Színház Olaszország egyik leghíresebb operaháza, amelyet 1737-ben nyitottak meg. A Castel Nuovo egy erőd, amelyet a 13. században építettek, és amely ma múzeumként működik. A Castel Sant'Elmo egy másik erőd, amely a 13. században épült, és amelyről gyönyörű kilátás nyílik a városra. Pompeii és Herculaneum két ókori római város, amelyeket a Vezúv 79-ben bekövetkezett kitörése temetett maga alá. A romokat ma múzeumként lehet megtekinteni. A Posillipo-hegy egy gyönyörű hegy, amelyről gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Nápolyi-öbölre.

Étkezés

Nápoly a pizza szülőhelye, és itt érdemes megkóstolni a világhírű nápolyi pizzát. A pizza mellett a városban számos más finom ételt is lehet kóstolni, például a tenger gyümölcseit, a tésztákat és a helyi sajtokat.

Éjszakai élet

Nápoly éjszakai élete is igen forgalmas. A városban számos bár, klub és éjszakai mulató található.

Utazás

Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa, így könnyen megközelíthető. A városba repülővel, vonattal vagy busszal lehet eljutni.

Nápoly egy gyönyörű és izgalmas város, amely sok látnivalót és élményt kínál az idelátogatóknak. A várost érdemes legalább egy hétig felfedezni, hogy mindent meg lehessen nézni.

Tippek

  • Nápolyban érdemes tömegközlekedést használni. A városban jó a tömegközlekedés, és így könnyen lehet eljutni a legfontosabb látnivalókhoz.
  • Nápolyban érdemes figyelni a zsebesekre. A városban sajnos gyakoriak a zsebekések, ezért érdemes vigyázni a személyes tárgyakra.
  • Nápolyban érdemes kóstolni a helyi ételeket. A városban számos finom ételt lehet kóstolni, például a pizzát, a tenger gyümölcseit és a helyi sajtokat.

 

Nápoly egy felejthetetlen élményt kínál az idelátogatóknak. A városban mindenki megtalálja a maga számára valamit, legyen szó történelemről, kultúráról, művészetről vagy gasztronómiáról.


A nápolyi pizzák története:

A nápolyi pizza ma már világszerte népszerű étel. A legelső nápolyi pizza készítésének pontos dátuma nem ismert, de a legtöbb történész szerint a 18. század elején készült. A pizza akkoriban még nem volt olyan népszerű, mint ma, és inkább utcai ételként fogyasztották.

A legkorábbi ismert recept egy 1800-as évek eleji nápolyi szakácskönyvben található. A recept szerint a pizza tésztáját egyszerű, élesztős tésztából készítették, és paradicsomszósszal, fokhagymával és mozzarellával töltötték meg.

A nápolyi pizza népszerűsége a 19. században kezdett növekedni. A pizzasütők egyre több helyen nyitottak üzletet, és a pizza egyre inkább az olasz kultúra része lett.

1889-ben Margherita királyné és férje, Umberto király Nápolyba látogatott.   Az első nápolyi pizza, amelyet a mai értelemben értünk, a 18. század végén vagy a 19. század elején készült Nápoly városában, Olaszországban. A hagyományos nápolyi pizza neve "Pizza Margherita," és állítólag 1889-ben készült. A történet szerint a nápolyi pizzát a nápolyi királynő, II. Umberto és felesége, Margherita Maria Teresa számára készítették. A pizzát a híres nápolyi pizzakészítő, Raffaele Esposito és felesége, Raffaela Esposito készítette. A cél az volt, hogy bemutassák a királynőnek az olasz nép ízeinek egyik legkedveltebb ételét, és ezáltal népszerűsítsék a pizzát. Az Esposito házaspár három különböző típusú pizzát készített a királynőnek, de a királynő a pizza Margheritát választotta, amely egyszerűen paradicsom, mozzarella sajt és bazsalikom kombinációjából állt. Az elnevezése is az uralkodó nevéből ered: Margherita. Az egyes összetevők színei (piros, fehér, zöld) az olasz zászló színeit is megtestesítették, ami tovább fokozta az étel patriotikus vonatkozásait.

  Ez az esemény hozzájárult a pizza népszerűségének növekedéséhez és hozzájárult ahhoz, hogy a pizza a világ egyik legkedveltebb ételévé váljon. A pizza Margherita ma is az egyik legnépszerűbb pizzatípus, és az autentikus nápolyi pizza elkészítési szabványok között is megtalálható. Az Esposito házaspár tevékenysége és a pizza Margherita története fontos része a nápolyi pizzakultúrának és az olasz gasztronómia örökségének, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A nápolyi pizza 1980-ban nyerte el a védett eredetjelzést (DOP). Ez azt jelenti, hogy csak azok a pizzák kaphatják meg a "Nápolyi pizza" megnevezést, amelyeket Nápoly környékén, a DOP szabályoknak megfelelően készítettek.

Mitől olyan könnyed a nápolyi pizza tésztája?

  A nápolyi pizza tészta titka a könnyedségében és az ízében rejlik. Mi teszi ezt a tésztát olyan különlegessé? A válasz egyszerű: a hagyomány és a minőségi alapanyagok. A nápolyi pizzakészítés egy évszázados hagyományokon alapul, ahol a tészta készítése és sütése művészet. A lágyság és könnyedség érdekében a pizzatészta két fő összetevőből áll: finomlisztből és tiszta forrásvízből.

  Az igazi nápolyi pizza tészta megkívánja a megfelelő hőmérsékleten és időtartamban való érlelést. Az alapanyagok minősége is kulcsfontosságú: a nápolyi pizza elkészítéséhez használt paradicsomoknak például vulkáni talajból származó San Marzano fajtának kell lenniük, amelyek a nápolyi napfény és klíma hatására különlegesen édes ízűek lesznek. A friss mozzarella és a friss bazsalikom is elengedhetetlenek az autentikus íz eléréséhez. 

  Az eredmény egy olyan tészta, amely könnyed, levegős és finoman ropogós a széleken, miközben a közepén szaftos és ízletes. A nápolyi pizza tészta mágikus összhangja teszi lehetővé, hogy minden falat egy kulináris élmény legyen, amelynek íze a hagyomány és szenvedély találkozásából születik meg.

A nápolyi pizza jellegzetességei:

  • Kerek, 30-35 cm átmérőjű
  • Vékony, puha tészta
  • Erősen fűszerezett paradicsomszósz
  • Friss mozzarella
  • Pár darab friss bazsalikomlevél
  • Fatüzelésű kemencében sütik

 Ha szereted Olaszországot, itt olvashatsz többet róla:  

>>  15 érdekes hely Olaszországban, amik különlegessé teszik az utazást  <<


 


    Szervezd meg a saját utazásod a legjobb árakon: Travelbay.hu  

travelbay utazas 2

Egy helyen a legjobb akciók!  repülőjegy, külföldi- és belföldi szállásfoglalás, autó bérlésnemzetközi buszjáratok, utasbiztosítások.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.