Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

 A FlixBus közvetlen járataival kényelmesen és kedvező áron eljuthatunk Budapestről Olaszország északi, középső vagy déli részére is.  Firenze lenyűgöző reneszánsz műemlékeivel, Bologna legendás tornyaival, Palermo pedig ínycsiklandozó ételeivel várja az utazókat.

  Amikor olaszországi nyaralást tervezünk, gyakran a hosszú autóutak vagy a repülőjegyfoglalás és a helyi autóbérlés jut elsőre az eszünkbe. Azonban egyre népszerűbb alternatívaként érdemes számításba venni a buszos utazást is. A FlixBus kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kényelmesen és kedvező áron juthassunk el Budapestről olasz kis- és nagyvárosokba, legyen szó az ország északi, középső vagy déli részéről. Ebben a cikkben három olyan várost mutatunk be, ahová zöld buszokkal is eljuthatunk.

Firenze  teli szépségekkel

  Az Arno folyó partján fekvő város bővelkedik reneszánsz és középkori műemlékekben, valamint a főszezonhoz közeledve a Santa Maria del Fiore székesegyház előtt szinte biztosan sor fog kanyarogni  egész évben ajánlott előre online foglalni. Mindezek mellett Brunesleschi épülete ma is az építészeti tankönyvek része, ezért mindenképp érdemes oda is ellátogatni, ha időnk engedi. Ha egy forró nyárin napon pedig elbújnánk a napsugarak elől érdemes ellátogatni például a Galeria degli Ufizzibe, ahol a reneszánsz művészet kiváló gyűjteménye látható. A Vénusz születése, Dávid vagy a Háromkirályok imádása, Tiziano, Raffael, Botticelli, da Vinci  ez a néhány név és cím biztosan elég hívógató. 


firenze 03


  A legjobb kilátás a városra a Piazzale Michelangelo teraszáról nyílik, bár ez a folyótól kissé magasabban helyezkedik el, ezt a helyet semmiképpen sem szabad kihagyni. Firenzét minden művészet- és történelemkedvelőnek érdemes meglátogatnia. A Piazzale Michelangelo közelében található Boboli kertekben már kora tavasszal ébredezni kezd a természet. A Medici uralkodók által létrehozott kertkomplexum méltán került fel (mint sok más firenzei hely) az UNESCO világörökségi listájára. A mediterrán éghajlat számos virágfajnak kedvez, így a kertek látogatása az év bármely szakában kellemes élményt nyújt. 


Firenze bardini kert1


   A kultúrális élmények után megéri megállni a Piazza Ghiberti téren található Semel-piacon falatozni. A szendvicsek választéka végtelen, és a turistaközponthoz képest sokkal pénztárcabatárabb. Ezentúl Firenze a Bisteca alla Fiorentina vagy a Cantucci édes mandulás kekszek hazája is, így az édesszájúak is találhatnak kedvükre valót a városban.

  Természetesen Toszkána borvidék is, és a helyi termelés szó szerint utat tört a többi olasz bornak. A leghíresebb helyi fajta a Chianti régióból származó Sangiovese, amelyből a híres Montepulciano és Brunello di Montalcino borok készülnek.

Bolognába, nem csak a szósz miatt

A FlixBus a nyári időszakban a tornyok városába, Bolognába is heti ötször indít közvetlen járatot. Meglepő lehet néhányaknak, hogy ez elsősorban egy vörös város, az égetett téglák és a terrakotta csempék adják az épületek jellegzetes színét. Bologna árkádjai, amelyek 2021-ben az UNESCO Világörökség részévé váltak, legendásak. Az árkádok teljes hossza eléri a lenyűgöző 38 kilométert, és még a mai napig a kereskedelem és a nap elől való védelem helyszíneként szolgálnak. A város jelképe a két due torri torony: Asinelli és Garisenda  a múltban akár kétszáz torony is állt a városban, húsz még ma is megvan. A középkor fénykorában a toronyépületek az építőik családjának gazdagságát szimbolizálták. A Torre degli Asinelli a nagyközönség számára is látogatható, és 97 méteres magasságával nagyszerű kilátást nyújt a városra. A központban érdemes meglátogatni a Piazza Maggiore-t, ahol fontos paloták és a San Petronio Bazilika található, ami bár befejezetlen, a világ ötödik legnagyobb templomának számít. 


bologna


  A város egy kis Velencét is rejt. A La Piccola Venezia egy olyan csatornahálózat utolsó maradványa, amelyet a múltban nagy mennyiségű áru szállítására használtak. Eléggé rejtve van, a látogatónak ki kell nyitnia egy kis ajtóval ellátott ablakot a Via Piella 14-ben, hogy rálátást nyerjen "Velencére". A csatorna közvetlenül az egyik régi ház fala mögött fut. De számtalan nagyszerű és meglepő hely található a városban. 

  Bologna nem csak a középkori történelemről szól. Paradox módon az a tény, hogy a város egy ősi egyetemnek ad otthont, nagyon fiatallá teszi, ahol magas a diákok aránya   köztük az Erasmus program keretében itt tanuló magyar diákoké is. A város fontos vállalkozásoknak is otthont ad a motorkerékpárokat gyártó Ducati, és a Lamborghini és a Maserati luxusautó-gyártó is itt található. 


bolognai tészta


  Bolognát elsősorban a névadó tésztaszószhoz kötik az emberek, a helyiek szerint viszont az étel tévedésből jött létre. Minden turista örömére azonban az éttermekben itt is gyakran kínálják a bolognai szószt. A helyiek leginkább a különböző pizzafajtákat kedvelik. A leghíresebb olasz ételek, mint a lasagne, a tortellini és a tagliatelle is Bologna környékéről származnak. Még szezonon kívül is élvezhetjük a fagylaltot   a pisztáciafagylalt helyi specialitás, és Bolognában tucatnyi különböző módon lehet elkészíteni. Ha már a pisztáciánál tartunk, az olaszok a szalámiban is felhasználják a diót   a zöld pisztáciával készült bolognai Mortadella nemcsak jól néz ki, de az íze is remek. 

Firenzébe és Bolognába is rendszeres FlixBus járat közlekedik a főszezonban, és útközben további érdekes megállók is vannak, többek között Verona, Maribor vagy Velence, ahol ugyanúgy érdemes egy-egy napra megállni és megtapasztalni az olasz életérzést.

Palermo, Szicília kulturális és gasztronómiai fővárosa

A város tele van lenyűgöző műemlékekkel, mint például a Normann Palota és a Monreale Dóm is, amely díszes kerengőiről és bibliai ihletésű, fényes aranymozaikjairól híres. De megtapasztalatjuk az igazi olasz zsongást, ha elsétálunk a vibráló utcai piacokra vagy leülünk egy hangulatos kávézóba. Itt található Olaszország legnagyobb operaháza is, a Teatro Massimo, ami 1999 óta újra látogathatóvá vált. Nem érdemes kihagyni a helyi specialitásokat sem, mint a friss tenger gyümölcseivel készült ételeket vagy a tradicionális szicíliai édességeket, mint a cannoli vagy a granita. 


palermo


  Az, aki a városba busszal szeretne elérni egészen Budapestről egy óriási kalandra vállalkozik, hiszen a közvetlen járat 35,5 óra alat jut el Palermoba, viszont egész Olaszországot végigszeli, és az utazásnak a Szicilia szigetére átvezető kompozás is része. A buszból kinézve hosszasan láthatjuk az ország keleti parti kissebb és nagyobb városait, majd Szicíliába átérve Catániában és Palermoban is leszállhatunk a fedélzetről. Tervezés előtt mindenképp érdemes a menetrendeket megnézni, hiszen ez a közvetlen járat csak június végétől szeptember végéig közlekedik heti négy napon.

Viszont, ha ezt a hosszú utat nem szívesen vállalnánk be a FlixBus remek mód a szigeten való közlekedésre is,

 amivel pénztárcabarát módon fedezhetjük fel Szicília csodáit.

>> Találd meg itt a legjobb árú  Flixbusz járatokat ! <<

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.