Hirdetés
Hirdetés

 Phuket Thaiföld legnagyobb szigeteként annyi csodás tájjal és élménnyel várja az utazókat, hogy  aki egyszer ott járt, biztosan vissza vágyik újra és újra erre a mesés szigetre. 

 1. Programok

Thaiföld legnagyobb szigeteként számtalan programlehetőséget rejt magában. Mind természeti, mind kulturális látnivalókban gazdag, sőt, szórakozási lehetőségekből is akad bőven, így az aktív turisták számára is kiváló választás.  Egy hétnél hosszabb időt is tartalmasan eltölthetünk ezen  a mesés üdülőhelyen.


Nai Harn750


2. Trópusi tengerpartok:

  • a legromantikusabb a Nai Harn-öböl.
  • a legnyugisabb a Layan Beach,
  • a legpörgősebb a Patong Beach,
  • a vízi sport szerelmeseinek a legszuperebb a Kata Beach,
  • ahol a gépek a fejed felett szállnak: Mai Khao Beach

3.  Piacok

 

  A phuketi piacokon bóklászva sok érdekességet látni. Érdemes megkóstolni a street foodokat (akár sült skorpiót is), meginni egy friss mangólevet, beülni egy halpedikűrre, vásárolni kókuszos kencéket. Mindezek nagyon kedvező áron elérhetőek, kár, hogy nem tudunk annyi mindent hazahozni, de az ízek és élmények örökre megmaradnak.

Néhány híres phuketi piac:  Chillva Market, Malin Plaza, Sunday Walking Street Market.


4. Big Buddha szobor:

 

  Phuket szinte minden szegletéből látható a híres Big Buddha szobor, mely nem a sziget legmagasabb pontjára épült, de egy kb. 400 méteres hegyen található, ahonnan a kilátás lélegzetelállító. A 45 méter magas mosolygós márványszobor körül tett séta során átszellemülünk, megnyugszunk, s egy csillogó aranylevélre írjuk kívánságunkat. Az itt vásárolt szuvenírek adományként szolgálnak a templom építésére.


xBig Buddha Temple

   


5.      Mesébe illő kirándulások:

 

   Mesébe illő kirándulásokra indulhatunk Phuket kikötőjéből.  A legkedveltebb hajóút a Phi Phi szigetekre szól. Motoros csónakba ülve kikötünk egy csodás lagúnánál, majd megállunk a Monkey beachen (ahol bármikor előbukkanhat egy kíváncsi éhenkórász majom : ) Végül áthajózunk a Májusa-öbölhöz, - itt forgatták A part c. filmet Leonardo Di Caprioval - amit pár éve lezártak a rengeteg turista miatt, mert tönkretették az élővilágot.


PhiPhi750


A második legfelkapottabb helyszín is egy filmhez köthető: a James Bond-sziget.  A híres függőleges sziklasziget neve Koh Tapu.


krabi thaifold 01


Ha valaki szereti a kalandokat, a Khao Sok dzsungel szafarit ne hagyja ki, mert valódi trópusi erdő, vízesés, és a dzsungel folyóján történő kajakozás várja. 


 + 1     Phuketen lenni igazi szabadságérzet

Megérkezéskor a phuketi fülledt, párás meleget a kontinentális éghajlathoz szokott szervezetünk nehezen dolgozza fel, de hamar megszeretjük, és élvezzük, ha az itthoni télből az örök nyárba csöppenünk.   :-)                                                                    Szerző & fotók:  Vízkeleti Zsuzsanna

Hirdetés