Hirdetés

Hirdetés

Érdekességek

  A szuperolcsó ausztriai Klimaticket arra ösztönzi az autósokat, hogy ne használják annyit az autóikat, így segít megmenteni a bolygónkat. Már 15 éve elkezdték tervezni azt a közlekedési konstrukciót ami 2021 október 26.-tól már használható is: Az évi 1267 euróba  kerülő  rendszer használata egy  napra leosztva csupán 3,5 eurós  költséget jelent. Célja pedig, hogy minél több osztrákot rávegyen, hogy autóba ülés helyett a bolygóbarátabb tömegközlekedést vegye igénybe.

  Firenzében található Itália egyik leghíresebb hídja a Ponte Vecchio. Az Arno folyón átvezető, aranyművesek boltjaival szegélyezett különleges középkori híd az Uffizi képtár szomszédságában található és sok érdekes történet fűződik hozzá. Ezt a helyet mindenkinek látnia kéne legalább egyszer.

   Újabb különleges élménnyel várja Dubai a látogatóit;  200 méteres magasságban a fényűzően elegáns Palm Tower Hotel 50. emeletén átadták az Aura Skypoolt, az átlátszó falakkal ellátott, a teljes  épületet körbeölelő  medencét, ahonnét fantasztikus kilátás nyílik minden irányba és Dubai minden fontosabb nevezetessége látható.

  Bangkokról sok utazó beszél  szuperlatívuszokban, azt viszont csak tényleg nagyon kevesen tudják róla, hogy a thai főváros hivatalos neve  világrekord hosszúságú.  Összesen 168 latin karakterével  a világ leghosszabb  helységneve, amivel biztosan  vezeti a hosszú nevű városok listáját. Tudj meg többet erről az érdekes városról !

  Ugyanis 1873-ban, éppen ezen a napon történt, hogy Pest-Buda és Óbuda egyesülésével létrejött az egységes Budapest, valamint Budapest Székesfőváros közgyűlésének alakuló ülése is ekkor zajlott le. E fontos esemény miatt nyilvánították November 17-ét Budapest „születésnapjává”. Az alábbiakban hoztunk néhány érdekességet fővárosunkról, amiket talán nem tudtál eddig.

Dubai egyik legfelkapottabb látványossága lett a  2021. október 21-én átadott Ain Dubai, mely a világ legmagasabb óriáskereke.  Íme néhány érdekesség és praktikus tudnivalók az új nevezetesség meglátogatásáról. 

   A 2026-ban elkészülő  Sagrada Familiát (Szent család temploma) a XIX. század végén 1882-ben kezdték építeni egy tehetős barcelonai könyvkereskedő, José María y Bocabella megbízásából. A 172,5 méter magasra tervezett szokatlan alakú templom építése már  elkezdődött, amikor a különleges épületeiről elhíresült Gaudít 1883-ban megbízták  a neogótikus stílusú építmény felépítésével.

  1901 óta minden évben Alfred Nobel halálának évfordulóján december 10.-én adják át a Nobel-díjakat egy hivatalos ceremónia keretében. Az Osloban átadásra kerülő Nobel-békedíj kivételével az összes díj átadási ceremóniáját  Stockholmban rendezik meg a nagyhírű tudós végakaratának megfelelően. 

   Minden olasz utazáshoz hozzátartozik egy finom kávé elfogyasztása  is, az olasz kávé története pedig rendkívül érdekes, hiszen az itáliai kávékultúra  meghatározónak számít az egész világon.  Olyan kategóriákat teremtettek, amelyek a legtöbb  kávékedvelőben már akkor bizalmat ébresztenek, amikor még bele sem kóstoltak a csészéjük tartalmába. Ismerjük meg, hogyan is jött létre az olasz kávékultusz  előkelő híre ! 

  Az utazás a világ leglassabb gyorsvonatával körülbelül nyolc órát vesz igénybe Kelet-Svájcon keresztül egy festői útvonalon Zermatt és Matterhorn között. Útközben elhaladnak előttünk az Alpok  lélegzetelállítóan égbe nyúló hegycsúcsai,  91 alagúton és 291 haladunk hídon keresztül a Glacier Express tetőig érő üvegű panorámavagonjaiban.