Hirdetés

Érdekességek

Nagyon nehéz jegyekhez jutni, sok helyen korlátozzák a látogatók létszámát és  nagyon szigorúak a rendező országok  utazási előírásai is.  Valószínűleg elég kevés szurkoló lesz képes külföldre utazni és helyszínen végig szurkolni az labdarúgó Európa-bajnokság 2021-es mérkőzésein. 

Egy nyaralás tervezése előtt mindíg felmerül, hogy mennyit és hogyan spórolhatunk illetve hogy mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal, milyenek az árak az Adrián.

  Ha valaki  Földünk egyik legérdekesebb városába Londonba utazik, érdemes lesz jól körülnéznie és kipróbálnia a londoni metrót is ami az egyik legrégbebbi közlekedési hálózat  az egész  világon. A hatalmas földalatti vasúthálózat  London újkori történelmének szerves részét képezi, és hihetetlen történetek fűződnek hozzá. 

Közép-Európa zarándokútjai közül a leghosszabb és talán egyben a legnevezetesebb a Szűz Máriához kötődő szent helyeket összefogó túraútvonal, a Via Mariae magyarul Mária út. Az országunkhoz több vonatkozásban is kapcsolódó Mária-kultusz, illetve a személyével kapcsolatos búcsúk széleskörű elterjedésének bizonyítékai ezek az Ausztriától Erdélyig húzódó, Szűz Máriának szentelt kegyhelyek, kápolnák és források.

 London a Föld egyik legfontosabb városa és általában minden utazó számára lenyűgöző hely. London a Big Ben, a London Eye,  a Szent Pál-Székesegyház, a fish andc hipsen és a délutáni teán kívül is sok látnivalóval vár mindenkire több ezer éves történelemének és  gazdag kultúrájának köszönhetően.  London máig a világ egyik legtrendibb és legbefolyásosabb fövárosa. Ha érdekelnek néhány tipikus helyi különlegesség, olvasd el cikkünket és  tudj meg még többet  Európa  legnépszerűbb úti céljáról !

Ahány ország, annyi szokás. Tojásfestés és locsolkodás – a mi hagyományaink talán éppoly furcsának tűnhetnek más nemzetek szemében, mint a miénkben az övék. A különös húsvéti szokások tekintetében vannak szelídebb, de számunkra talán mégis némileg szokatlan elemek, egyesek azonban kissé túllőhetnek a célon, vagy akár meg is botránkoztatnak minket, már ami a Húsvét ünneplését illeti.

A Nyíregyházán élő mérnök, Dávid Mihály majdnem fél évszázada készít megbízható éves időjárás előrejelzéseket. A prognózisok az időjárást befolyásoló tényezők mellett a népi megfigyeléseket, valamint a bolygók és a Nap gravitációs hatásait is bevonják az előrejelzések kialakítása során. A Dávid-naptár elég nagy pontossággal találja el a következő év időjárását, persze ettől még mindenképp érdemes megnézni az utazásunk előtti napokban a meteorológiai jelentéseket.

A környezettudatos turizmushoz először egy kis utánajárás szükséges, de ha rááll az agyunk ez válik majd természetessé. Nemcsak jobban érerzzük magunkat az utazásaink során, de még kedvezőbb színben látjuk a meglátogatott helyeket és gyakran érdekesebb tapasztalatokat is szerezhetünk szerezni az utunk során.

  Azt már mindannyian tudjuk, hogy van egy Nagy Fal Kínában, de arról talán kevesebben hallottak, hogy Afrikában is készül egy hatalmas Zöld Fal, amely azonban nem téglából, hanem fából „épül” fel, méghozzá nem rönkökből, hanem élő növényekből. Ha valóban sikerül megvalósítani a grandiózus, mintegy 780 millió hektárt borító projektet, az az emberiség jövőjére nézve valóban a modern világ egyik legnagyobb vívmánya lenne.

1818-ban a salzburgerlandi Oberndorfban  csendült fel először Joseph Mohr és Franz Xaver Gruber világhírűvé vált  szerzeménye, a Stille Nacht című karácsonyi dal. A hangulatos osztrák településen egy kis kápolna állít emléket adal szerzőinek Franz Grubernek  és  Joseph Mohrnak.