Hirdetés

Érdekességek

 London a Föld egyik legfontosabb városa és általában minden utazó számára lenyűgöző hely. London a Big Ben, a London Eye,  a Szent Pál-Székesegyház, a fish andc hipsen és a délutáni teán kívül is sok látnivalóval vár mindenkire több ezer éves történelemének és  gazdag kultúrájának köszönhetően.  London máig a világ egyik legtrendibb és legbefolyásosabb fövárosa. Ha érdekelnek néhány tipikus helyi különlegesség, olvasd el cikkünket és  tudj meg még többet  Európa  legnépszerűbb úti céljáról !

Ahány ország, annyi szokás. Tojásfestés és locsolkodás – a mi hagyományaink talán éppoly furcsának tűnhetnek más nemzetek szemében, mint a miénkben az övék. A különös húsvéti szokások tekintetében vannak szelídebb, de számunkra talán mégis némileg szokatlan elemek, egyesek azonban kissé túllőhetnek a célon, vagy akár meg is botránkoztatnak minket, már ami a Húsvét ünneplését illeti.

A Nyíregyházán élő mérnök, Dávid Mihály majdnem fél évszázada készít megbízható éves időjárás előrejelzéseket. A prognózisok az időjárást befolyásoló tényezők mellett a népi megfigyeléseket, valamint a bolygók és a Nap gravitációs hatásait is bevonják az előrejelzések kialakítása során. A Dávid-naptár elég nagy pontossággal találja el a következő év időjárását, persze ettől még mindenképp érdemes megnézni az utazásunk előtti napokban a meteorológiai jelentéseket.

A környezettudatos turizmushoz először egy kis utánajárás szükséges, de ha rááll az agyunk ez válik majd természetessé. Nemcsak jobban érerzzük magunkat az utazásaink során, de még kedvezőbb színben látjuk a meglátogatott helyeket és gyakran érdekesebb tapasztalatokat is szerezhetünk szerezni az utunk során.

  Azt már mindannyian tudjuk, hogy van egy Nagy Fal Kínában, de arról talán kevesebben hallottak, hogy Afrikában is készül egy hatalmas Zöld Fal, amely azonban nem téglából, hanem fából „épül” fel, méghozzá nem rönkökből, hanem élő növényekből. Ha valóban sikerül megvalósítani a grandiózus, mintegy 780 millió hektárt borító projektet, az az emberiség jövőjére nézve valóban a modern világ egyik legnagyobb vívmánya lenne.

1818-ban a salzburgerlandi Oberndorfban  csendült fel először Joseph Mohr és Franz Xaver Gruber világhírűvé vált  szerzeménye, a Stille Nacht című karácsonyi dal. A hangulatos osztrák településen egy kis kápolna állít emléket adal szerzőinek Franz Grubernek  és  Joseph Mohrnak.

     Finnország országimázsa kiváló. A képeken kék tavak, zöldellő erdők, világoskék magas ég. A színpompás lappföldi ősz. A tél szikrázó fehérsége. Helsinki azonban más. Annyira más, hogy két éve a Vantaa reptéren ez a szöveg várta az utazót: „Senki nem akar Finnországba utazni Novemberben. Te, kedves utazó mégis megtetted. Nagyon király vagy!”. Ez az írás erről a sötét időszakról szól, ami nincs semmilyen brosúrában, mert ez az időszak megöli a lelked és megeszi az agyad.