Hirdetés

Érdekességek

  Az utazási szokások a és preferenciák a Z-generáció tagjai között is nagyon eltérőek lehetnek, de az alábbiakban felsorolt a gépi intelligencia néhány általános tendenciát.

    A bécsi Hundertwasser-ház, vagy hivatalos nevén Hundertwasserhaus talán az egyik legfurcsább nagyvárosi lakóház az egész világon.

  Az 5 magyar nemzeti park területén összesen 40 barlangi bemutatóhely található, ahol a tavalyi évi statisztikák szerint 516 ezer látogató fordult meg. Ezzel a látogatószámmal a magyarországi ökoturizmus legnépszerűbb programjai között szerepelnek a föld alatti túrák.

  A előfoglalási vagy ún. early bird  akciók az utazás során általában arra ösztönöznek mindenkit a szolgáltatók, hogy jóval az utazás időpontja előtt foglaljon repülőjegyet, szállást vagy programokat. Összeszedtünk néhány pontban, az előnyöket:

  Ismerd meg Te is Magyarország legszebb tájait felülről, úgy mint a madarak egy drón perspektívájából nézve.

  Az utóbbi napokban történt földrengések hatására mi is a nyomába eredtünk annak, hogy hol és mekkora a veszélye annak, hogy a törésvonalak mentén ismét rengeni kezd a föld. 

   A sok magyar utazó számára kedves MALÉV Zrt.  66 év működés után  csődvédelmet kérve 2012. február 3-án függesztette fel végleg  járatainak üzemeltetését. Ennek okai sokrétűek voltak,  az ügy károsultjai közül vannak, akik a mai napig sem kaptak kártérítést.

A 197 méter magas pécsi tévétorony a Mecsekben, az 535 méter magas Misina csúcsán áll. 1973. április 4-én nyílt meg, azóta Magyarország legmagasabb épülete és a város egyik jelképe.

  Európa legkevésbé látogatott országa Liechtenstein rengeteg olyan látnivalót kínál, amely jellemzően tömegesen vonzaná a turistákat, mégis  alig 100 ezer utazó kiváncsi rá évente..

  Bur Dubai utcáin sétálva szinte érzi az ember a bőrén a történelem lehelletét.  A régi kikötő hangulata, az ősi bazár, az autentikus éttermek és a régi erőd környéke olyan élményt jelentenek, amit nagy kár lenne kihagyni.

Hirdetés