Hirdetés

Hirdetés

Érdekességek

   Te is szeretnéd ingyen megnézni Rómában a Colosseumot vagy Firenzében Michelangelo Dávidját ? Mindezt bárki megteheti Olaszország ingyenes múzeumi vasárnapjain, az egész csak az időzítésen múlik!

Kréta, Görögország legnagyobb szigete, mely egyben a legdélebbi is. Olyannyira, hogy a déli partját már a Líbiai-tenger mossa.

   A Polylimnio vízesések Görögország déli részén az azonos nevű szurdokban találhatók Messinia-Kalamatából kb.20 perces útra. Elnevezésük a görög a polilimnio kifejezésből fakad,, ami sok tavat jelent. Valójában  15 kis "rejtett"  édesvizű tó van ezen a helyen, melyeket olyan különböző és furcsa nevekre kereszteltek mint például Mavrolimna, Kadi, Kadoula (amelyet szívszerű alakjáról neveztek el), Lucky, Olasz, Panagos, Stathoula. 

  Balatonszárszó egy olyan  különleges  nyalalóhely a Magyar-tenger déli partján, ahol a szokásos üdülős programok mellett a szellemi és lelki feltöltődés is fontos szerepet kapott. Az elmúlt években ugyanis kiépítették a Megújulás útját   és a Vers utcát is, ahol pozitív impulzusokkal lehetünk gazdagabbak nyaralásunk során.

  Párizs a világ  legtöbbet fényképezett fővárosai közé tartozik. Megmutatjuk a Szajna menti város legjobb fotós helyszíneit, amiket megismerve fantasztikus emlékekkel térhetünk haza. Íme a gyönyörű francia főváros 5 leginstagramosabb helyének listája. Jöjjön el velünk képzeletben a legszebb párizsi fotózási helyszínekre,  és örökítse meg vakáció legszebb pillanatait!

 Olaszország a turisták legkedveltebb európai úti céljai közé tartozik. Rengetegen keresik fel  természeti és épített látnivalói miatt és akkor még a gasztronómiáról, a művészetekről és a mediterrán Dolce Vita életérzésről még egy szót sem ejtettünk!

   Minden repülős utazó ki van téve annak, hogy  poggyászkár éri a feladott csomagjait. Ezek a károk sokfélék  lehetnek, kezdve a késedelmes érkezés vagy eltűnés eseteit egészen a  rongálásig vagy a megsemmisülésig. Cikkünkben ezt a témát járjuk körül és praktikus tanácsokat is adunk.

   Attól mindannyian félünk egy kicsit, hogy a repülésünkkel kapcsolatban minden rendben lesz-e?  Írásunkban bemutatjuk, hogy mekkora kártérítésre lehet számítani és mik a jogaink, ha mégis bekövetkezik a baj és késik a gépünk, vagy törlik a járatot.

  A sokadik extrém nyári  hőhullámnál  tartunk, tombol a kánikula, amit egyre  legnehezebben tudunk átvészelni. Megmutatjuk azokat a helyeket, ahová  érdemes elmenekülni a forró napokon egy kis felfrissülésért!

  A Balaton déli partjának  legszebb sétánya  nevét egy kiváló vízépítő mérnökről Kvassay Jenőről (1850-1919)/ a  balatonföldvári kikötő tervezőjéről kapta. Az ő ötlete volt a tó mellett végig húzódó 1200 m hosszú festői  platánsoros sétány kiépítése partvédelmi és szabadidős célból, ami ezután mintául szolgált Balaton többi balatoni településnek is.