Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés
Hirdetés

Nagyon nehéz jegyekhez jutni, sok helyen korlátozzák a látogatók létszámát és  nagyon szigorúak a rendező országok  utazási előírásai is.  Valószínűleg elég kevés szurkoló lesz képes külföldre utazni és helyszínen végig szurkolni az labdarúgó Európa-bajnokság 2021-es mérkőzésein. 


  2021 június 11. és július 11. között  11 UEFA tagország 12 városában rendezik meg a 2020 ról 2021-re halasztott  labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyen sokak örömére a magyar válogatott is részt vesz. A mérkőzések egyik helyszíne Budapest lesz, ahol a közelmúltban átadott Puskás Arénában a magyar válogatott kétszer  is fűre lép, hogy összemérje a tudását a portugál (06.11) majd a   francia ( 06.19) csapattal. A német válogatottal 06.23-án Münchenben az Alianz Arénában lesz a mérkőzésünk. allianz arena


A Foci Európa Bajnokság apropóján Európa stadionjai újra megtelnek majd  élettel, és kezdetét veszi a tavalyról  elhalasztott nemzetközi mérkőzés sorozat. A sorozatban kontinensünk válogatottjai és a legjobb sztárjátékosok mérik össze az  erejüket.  Váratlan győzelmek, szomorú vereségek, furcsa véletlenek és nem várt eredmények sora vár a résztvevőkre a várva várt találkozókon. 

 "Minden szervezőnek garantálnia kell, hogy a rajongók részt vehessenek a játékokon." Jelentette ki korábban  Alexander Ceferin, az UEFA elnöke. Ez a mondata  azt jelenti, hogy a 2021-es Európa-bajnokság meccseire nézőkkel negyedig, félig illetve teljesen megtelt stadionokban kerül majd sor. A június 11-én kezdődő Európa Bajnokság rendező országai eltérően ítélik meg az egészségügyi kockázatokat, így egyáltalán nem lesz könnyű dolga azoknak, akik nézőként is részesei szeretnének lenni valamelyik találkozónak. A problémák már a közlekedésnél és a határátlépéseknél elkezdődnek, hiszen nincs még egységesen elfogadott európai oltási igazolvány és a kínai valamint az orosz oltások megítélése is kétséges több rendező országban is. A müncheni Alianz Arénában például mindössze 14.500 nézőt engednek be, míg például Londonban 60 esetlleg 90 ezer szurkolót is be fognak engedni a Wembley Stadionba. A szervezők az alábbiak szerint szabályozták a látogatók számát:
 

HELYSZÍN TERVEZETT LÁTOGATÓSZÁM :
Budapest       - 100% - külföldről érkező rajongók  is.
London          -  50-100% - a Wembley 90 000 max. kapacitással
Baku              -  50% - csak a résztvevő csapatok országainak nézőivel
Szentpétervár  a külföldi szurkolók aránya kb. 50% -os lesz
Glasgow         - 33% -Hampden Parkban (51 000)
Koppenhága  - 30-40% - 11 000 - 12 000 fő  az összesen 38 000 férőhelyből
Amszterdam  - 25-33% - ez körülbelül 15 000 néző a lehetséges 54 000-ből
Róma             - 25% - körülbelül 16 000 főnyi rajongónak felel meg
Bukarest        - 20-25% - ez 12 000 látogatónak felel meg az 55 000 stadionban
Sevilla           - 20-25% - az 57 000 férőhelyes stadionban tervezik
München       - 21% - 14 500 rajongónak felel meg. Elérhető koncepció akár 50% -os kihasználtsággal
 puskás aréna

  Budapest négy Európa-bajnoki mérkőzését - három az F csoportban (köztük Portugália - Franciaország) és egy negyeddöntőt - egy telt házas stadionbanfogják  lejátszani ami a Puskas Ferenc Arénában összese 67 000 nézőt jelent majd. 


A Budapestre érkező külföldi állampolgároktól az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív koronavírustesztet kérnek, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentumot. A mérkőzésjegyük kvázi oltási igazolványként is működik Magyarországon.

Ami a magyar drukkereket illeti: Egyedül Budapesten rendeznek teltházas összecsapásokat a pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságon. Annak érdekében, hogy a védettség igazolása zökkenőmentes legyen, a szurkolók számára több helyszínen és több időpontban zajlik a karszalagok átadása. Az átvételi pontok már a találkozók előtti napon teljes kapacitással működnek majd!

Sokak számára újdonság, hogy a járványhelyzet miatt a futballmérkőzések előtt a védettségi igazolványok meglétét is ellenőrizni kell Európa-szerte a stadionokba való belépést megelőzően.

karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján. A cél, hogy minden szurkoló a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. Az átvételi pontok minden helyszínen kora reggeltől estig lesznek nyitva, így mindenki a számára legkedvezőbb időpontban veheti át azokat, akár a mérkőzés előtti napon, munka után az esti órákban, akár meccsnapon, munkakezdés előtt.

A budapesti és a fővároshoz közeli szurkolók a legkényelmesebben a találkozók előtti napon vehetik át a karszalagjukat. A vidékről érkezők pedig a mérkőzés napján, hosszabb sorban állás nélkül juthatnak hozzá a karszalagokhoz.

Az MLSZ kommunikációs csatornáin folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat arról, hogy mely átvételi pontokon a legrövidebb a várakozási idő, melyik helyszíneket érdemes felkeresni a minél gyorsabb szalagátvétel érdekében.

A helyszínek: Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett), Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna. A külföldről érkező szurkolók, kizárólag a mérkőzésnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7.00 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak.

Kiskorú szurkolók igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása; kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket


 Utazási Tipp  
    Akciós szállások online foglalással garantáltan jó áron


 

  Kérjük, hogy amennyiben a 2021. évi Labdarúgó Európai Bajnokságra tervezi utazását, a Konzuli Szolgálat alábbi tájékoztatóját olvassa el és tájékozódjon az aktuális utazási tanácsokról ! Részletes információ itt!


Szerző: Bajna Gábor  Fotók: Pixabay

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.