Hirdetés

  Az utazás a világ leglassabb gyorsvonatával körülbelül nyolc órát vesz igénybe Kelet-Svájcon keresztül egy festői útvonalon Zermatt és Matterhorn között. Útközben elhaladnak előttünk az Alpok  lélegzetelállítóan égbe nyúló hegycsúcsai,  91 alagúton és 291 haladunk hídon keresztül a Glacier Express tetőig érő üvegű panorámavagonjaiban.

   A Glacier Express utazás a svájci panorámautak klasszikusa, ami egy  Igazi ínyenceknek való nyugodt időutazással örvedezteti meg az utasokat. Útja során elhalad a felső-engadini tóvidék közepén, festői hegyvidéki tájakat  és kifinomult technikai remekművek sorát lehet  megtekinteni. A piros-fehér kalandvonat mintegy nyolc órás útja során  fokozatosan éri el a 2033 méter magas Oberalp-hágót, majd elhalad a 400 méter mély Rajna-szurdok mentén is.


glacier express .

   A világhírű gyorsvonat a vasút aranykorában épült és  1930 óta köti össze a Bernina-hegységben található  két gyógyüdülőhelyet Zermattot és St. Moritz-t. Útja során összesen 1500 méteres szintkülönbséget küzd le és elviszi a vonattal utazókat a Grisons, Uri és Valais hegyeinek legszebb pontjaira. Az útvonal egyik végállomása  St.Moritz egy elbűvölő  svájci gyógyüdülőhely.


St Moritz


  St Moritz után Felső-Engadine legszebb vidékein vezet át az útvonal, majd az Albula-alagúton áthaladva  az első érdekes látnivaló az UNESCO Világörökség részét képező Albula útvonal. Az Albula-völgy érintetlen szépségű vidékein mély kanyonvölgyek, vadul robogó hegyi patakok és olyan impozáns vasúti építmények ejtenek ámulatba mint fotókról ismert  Landwasser-viadukt és a Solis -viadukt. Ezután az árnyas Schin-szurdokon keresztül az alpesi Chur város felé visz az út.  A Glacier Express innét tovakanyarog a lélegzetelállító Rajna-szoroson Surselva felé és Disentisből tovább haladva egyre magasabbra kapaszkodik méterről-méterre legyőzve a szintkülönbséget az Oberalp -hágó irányába. Amikor megérkezik 2033 méter magas hágó tetejére, jó időben mesés kilátás nyílik az Oberalpsee-re. Buja zöld rétek és hatalmas háromezer méteres csúcsok veszik körül a tájat a tó partján, ahol beszívva a hegyi levegőt igazán át lehet élni a hegyek varázsát!  Déli irányban tovább haladva Valais hasonlóan lenyűgöző hegyi panorámát nyújt az utasoknak amit továbbhalad lefelé Andermatt irányába.  Ezután Urner Ursenental következik, ami egyszerre  bájosan szép, kedves és durván kopár és vadregényes vidék. A rohanó Rohne folyó mentén az út vonalvezetése a jég és sziklás hegyoldalak által kialakított Nikolaitalon keresztül folytatódik. 


  Az  utazás igazi másik végállomása Zermatt közelében van ahol  a Matterhorn jellegzetes hegycsúcsa a legfőbb látnivaló!

TIPP: Érdemes az útvonalat előre online lefoglalni a www.rhb.ch/glacierexpress oldalon. 

 


 


Hirdetés