Hirdetés

Hirdetés

  Horvátország  egyik  legkülönlegesebb látványossága a  Biševo  szigetén található Kék-barlang.  Naponta több szervezett túrát is indítanak hajókkal a különleges  látnivaló megtekintésére, melyek végén nem  marad kérdés, miről is kapta a barlang a nevét. 

   Vis-sziget közelében a Biševo-szigeten lehet felkeresni  Horvátország lélegzetelállító turistalátványosságát a meseszép  Kék Barlangot. Az szinte teljesen garantált, hogy nem fogja hamar elfelejteni az élményt, aki időt szán rá és felkeresi a Biševo-sziget  keleti oldalán található, 24 méter hosszú és kb. 15 méter széles barlangot.  A szűk kis vízi folyosón elérhető barlang belseje 15 méter magas, vize 16 méter mély.  Biševo egy lakatlan  lakatlan sziget, így a szálláshelyet Visen érdemes  lefoglalni.


vis


    A környék nyaralóhelyeiről szezonban napi több szervezett hajókirándulást is szerveznek a Kék-barlanghoz, ahová  régen csak a tengerszint alá merülve lehetett megnézni. Ez  1884  óta egyszerűbbé vált, ugyanis egy Eugen von Ransonet nevű báró kishajóval átjáthatóvá tette a tengeri barlang bejáratát.  Azóta  már  kisebb csónakokkal is be lehet jutni a barlang belsejébe és megcsodálni ahogyan a mediterrán napfény és a víz felszíne közötti fényjáték  azúrkék színűre festik a barlangot.

TIPP: Érdemes a nagy tömeg érkezése előtt és jó időben felkeresni a barlangot, mert csak a napsütéses időben és nyugodt tenger mellett élvezhető a meseszép látvány. 

    Érdekesség, hogy a tenger felszínén úszó tárgyakat ezüstös fényűnek látják a kirándulók. A legtöbb kiránduló nagyobb ajókkal érkezik Bisevo szigetéhez, ahol a kirándulók átszállnak a kisebb csónakokba,  egy helyi idegenvezető is csatlakozik hozzájuk. A kis csónak viszi a kirándulókat a meseszép álomnak tűnő Kék-Barlangba. A lélegzetelállító természeti csoda biztosan örök életre szóló utazási élményt jelent majd. A látogatás végérere pedig az nem marad kérdés, miről is kapta a barlang a nevét. A víz mindig kristálytiszta és átlátszó. A barlangban kb. 20 percet töltenek a látogatók. A kirándulás ára a kiindulóponttól és a hajótípustól függően változik. 


X


 Kedvezményeket biztosító szállodák Vis szigetén:

Booking.com


 

Hirdetés