Hirdetés

Hirdetés

   A Polylimnio vízesések Görögország déli részén az azonos nevű szurdokban találhatók Messinia-Kalamatából kb.20 perces útra. Elnevezésük a görög a polilimnio kifejezésből fakad,, ami sok tavat jelent. Valójában  15 kis "rejtett"  édesvizű tó van ezen a helyen, melyeket olyan különböző és furcsa nevekre kereszteltek mint például Mavrolimna, Kadi, Kadoula (amelyet szívszerű alakjáról neveztek el), Lucky, Olasz, Panagos, Stathoula. 

 A vízesések Kalamata városától lehet könnyen megközelíteni. A Polilimnio eléréséhez követni kell a Kalamata és Pylos közötti utat egészen Kazarma faluig majd Charavgi faluig. Charavgitől megtalálhatja mindenki a gyalogösvényt Polilimnióba.  Miután az ember a parkolóból egy rövid ösvényen buja növényzeten és festői fahidakon haladt át, máris egy titkos paradicsomban találja magát, amely látványos vízesésekből és a víz által létrehozott kis tavakból áll. Az egészet festőien szép olajfaligetek és szőlőültetvények veszik körül. Maga a  túraútvonal körülbelül 3 kilométer hosszú. A szurdokba vezető út nem hosszú, de sok helyen meredek és sziklás. Bárki, akinek járási nehézségei vannak, meglehetősen nehéznek találja majd. Néhány fém karikát különböző helyeken bevéstek  a sziklákba, hogy segítsenek , de az út ettől függetlenül is nagyon zord maradt.


Polilimnio vízesések 2


  A  Kadi-tó rendelkezik a legnagyobb vízesésekkel, amelyek  kb. 25 méter magasból zúdulnak alá. a lenyűgöző azúrkék tó vizébe. A tavat magas sziklák veszik körül, medrében elég mély a víz ahhoz, hogy a  környező sziklákról a tó mély vizébe ugorjanak a látogatók akár  3--5..10 méter magasból. Ez a mutatvány azonban  csakis a jól edzetteknek ajánlott ugyanis a viz csupán10 C0 fokos!! . A tó vize amúgy friss és kristálytiszta, hideg hegyi vizként  rendkívül frissítő ihatású, ha valaki belé merészkedik.  A vizesés mögötti barlangba is be lehet úszni ami szintén csodás élmény.


Polilimnio vízesések 4


 

  A kis kanyonok, a sűrű növényzet és a gyönyörű vízesések  egyedülálló és felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. A kanyonban folyó Mezopotámosz folyó   vize, miután elhaladt a Tzane híd alatt, a tengernél Messiási-öböl ölébe ömlik. Ha valaki a vízesésektől  lefelé tovább követi a kanyont, eléri a gyönyörű pillangók barlangját.


Polilimnio vízesések 3


Szálláskereső friss árakkal a környéken:

Booking.com


Szerző&fotók : Matthew Kalamata Ati Utazási Élmények facebook csoport