Hirdetés

Hirdetés

 Sem egy kreatív grafikus sem a photoshop műve, hogy ennek  az  Amalfi-part melletti szigetnek nagyon hasonlít az alakja egy delfinéhez. Pusztán a  természet szeszélye a formája, amit a legjobban a levegőből lehet látni. 

   A Capri és Positano közötti  Szirén vagy Kakas  néven ismert szigetnek a szokatlan formája  mellett érdekes a története is. Elnevezése  a Sirenusas név az olasz szirén szóból származik. Egy ősi legenda szerint ugyanis a mitológiából ismert szirének lakhelye volt egykor. Az ókori görögök szerint a sziréneknek emberi feje  és madár alakú teste volt. Ebből a madárhoz hasonló testformából született a sziget másik neve is, a Gallos, ami az olasz  galli  (kakas) szóból ered.    A középkorban  először egy  kolostor, azután egy  börtön volt a kis szigeten. A 13. században egy  őrtornyot építettek rajta az Amalfi-partszakasz kalózok elleni védelme céljából.  A történelem során különböző uralkodók fennhatósága alatt álltak ezek a szigetek, míg végül  Olaszország a 19. században egységes országgá vált  és a tulajdonjoga Positano városárhoz került.
szirének
  A folytatás még érdekesebb volt: Positano jó pénzért eladta a kis szigetet egy gazdag olasz családnak, ők pedig tovább értékesítették 1919-ben egy orosz koreugráfusnak Leonide Messinek. Ő oda is költözött és a régi őrtoronyból tánstúdiót csináltatott, a római romok helyén pedig Le Corbusier építésszel felépíttette a  magánvilláját. Massine halála után egy másik híres orosz táncművész  Rudolf Nurejev  vette meg a szigetet. Ő a Szovjetúnióból  disszidált nyugatra és először Londonban a Királyi Balettben táncolt, majd Párizsban volt az Operában balett-igazgató. Nurejev 1988-tól egészen az 1993-ban bekövetkezett  haláláig élt a szigeten. Különleges dizájnnal berendezte a villát és a vízrendszert valamint a kertet is átalakíttatta. Halála után a közelmúltban egy olasz szállodás Russo Giovanni  birtokába került a sziget. Russo amellett, hogy  maga is a szigeten él, tehetős vendégeket is fogad a villában. Kényelmükről hét főnyi személyzet gondoskodik. Hajón meg lehet közelíteni és fürödni is lehet a sziget környéki vizekben, de csak a szállást foglaló vendégeket szállító hajók köthetnek ki,  és csak az utasaik szállhatnak ki és járhatják be ezt a különleges helyet.
 

Online szállásfoglalás az Amalfi-parton:

 
Hirdetés