Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

    A bécsi Hundertwasser-ház, vagy hivatalos nevén Hundertwasserhaus talán az egyik legfurcsább nagyvárosi lakóház az egész világon.

Az apartmanházat Friedensreich Hundertwasser osztrák művész és építész tervezte és egyedülálló módon ötvözi a művész álomszerű  fantáziavilágát. A Donaukanal mellett található épület Bécs egyik különleges attrakciója, organikus stílusa miatt egész évben nagyon népszerű a Bécsbe  látogatók körében.


hundertwasser bemutató


hundervasserházbécs kapu


A Hundertwasser ház 1983 és 1985 között épült fel az építészeti kivitelezés Josef Krawina építész társalkotó és Peter Pelikan kivitelező építész közreműködésével jött létre. 52 lakás található benne. A tervezés során Hundertwasser olyan fontos értékekre összpontosított, mint az emberek és a környezet tisztelete, a színek és a természetes formák használata, és az épületekbe való játékosság és kreativitás bevonása.


hundervasserházbécs 1


Az apartmanház jellegzetességei közé tartoznak az élénk színek, a hullámos vonalak és a szabálytalan formák, amelyek a természetes környezetre emlékeztetnek. Az épület számos szintjének balkonjairól és tetőteraszairól lenyűgöző kilátás nyílik Bécsre, és az épület külső burkolata az emberek és a környezet szempontjából is környezetbarát.


hundervasserházbécs szökőkút


A Hundertwasser-ház belsejében is számos érdekes jellegzetesség található. A lakások belső kialakítása és dekorációja ismerős lehet a külső formák és színek használatával, valamint a kreatív tervezéssel. A lakásokban számos érdekes tervezési jellegzetesség van, például a padló csempéje, amely az épület külsejének burkolatára hasonlít, vagy a függönyök, amelyeknek hullámos formája az épület külső kialakítását követi. 

Tipp:   A Hundertwasser-ház földszintjén található „Kunst und Café” kávéházban ingyenesen tekinthetünk meg egy filmet, amelyben Friedensreich Hundertwasser személyesen vezet végig bennünket az „ő” házán.


hundervasserházbécs kávézó


Az apartmanházban található egy üzlet egy kiállító és egy vendéglátóhely valamint a róla elnevezett múzeum is, melyek mind Hundertwasser gondolkodásának egyediségét tükrözik. A boltban különleges termékek, mint például művészi kerámiák és textilipari termékek találhatók, amelyek szintén a művész kreatív szellemiségét tükrözik.

A Hundertwasser-ház érdekes történettel is rendelkezik. A tervezés és az építkezés során sok ellenállásba ütközött, és számos kritikus szerint túl merész és nem felel meg az előírásoknak sem.

Cím:  1030 Wien, Kegelgasse 36-38,  (  Bécsből hazafelé épp útba esik a Duna csatorna partján )


 Térképes online szálláskereső olcsótól a luxusig Bécsben

Booking.com