Az utazási szokások a és preferenciák a Z-generáció tagjai között is nagyon eltérőek lehetnek, de az alábbiakban felsorolt a gépi intelligencia néhány általános tendenciát.

A 2000 után született Z generáció tagjai sok szempontból másképpen utaznak, mint a múlt évszázadban születettek. Mások a preferenciáik, másféle élményeket keresnek, és magától értetődőnek gondolják a digitális megoldások használatát az utazásuk megszervezésénél és az utazás közben is. Erről a tendenciáról kérdeztük meg a mesterséges intelligenciát.   Ítt következnek  a főbb megállapítások;

  1. Az utazási tervek rugalmassága:          A  Z-generáció tagjai általában a spontaneitást és a rugalmasságot preferálják az utazási terveikben. Az utazási döntéseket általában a felbukkanó jó lehetőségek, különleges utazási időpontok és az árak alapján hozzák meg.

fiatalok örülnek


2. Online foglalás:   Az online foglalás és az utazási alkalmazások használata szintén nagyon elterjedt a Z-generáció körében. Az utazási tervek összeállítása és foglalása a legtöbb esetben szinte kizárólag a mobilalkalmazások segítségével történik.

3. Élményorientált utazás: A Z-generáció tagjai általában az élményorientált utazást preferálják. Az utazási célok kiválasztásánál a kulturális események és szórakoztató programok, valamint az aktív kalandok és egyedi élmények kipróbálása áll a legtöbbjük számára az első helyen. 


mobiloznak fiatalok


4Közösségi média: A Z-generáció tagjai általában utazás közben is aktívak a közösségi médiában és előszeretettel használják azt az utazási terveik összeállításához és a tapasztalataik megosztásához is már a kiválasztott helyszínekről is. Szinte hozzánőttek a telefonjukhoz, sokan szinte mindent lefotóznak ezért mindenhol megkeresik a legjobb fotós insta helyszíneket.

5. Fenntarthatóság: A Z-generáció tagjai általában nagyobb figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a környezeti hatások csökkentésére, amikor utaznak. Ez a szemlélet megnyilvánulhat a környezetbarát szálláshelyek, az öko-túrák és a helyi közlekedési eszközök használatában is. 

Fontos megjegyezni a mesterséges intelligencia szerint, hogy az egyének gondolkodásmódja és magatartása a Z-generáció tagjain belül is nagyban változhatnak a kulturális hátterük, jövedelmük és személyes preferenciáik alapján.


mobilozik a fiatal síző



 Utazási Tipp pénztárcabarát szállások online Neked
   Szálláshely akciók, online foglalás akár SZÉP kártyával is!


Hirdetés