Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

   A brit királyi család több kastély és vidéki birtok tulajdonosa, melyből néhány kapui nyitva állnak a látogatók előtt is. A látogatható kastélyok bepillantást engednek a királyi család életébe. Bejuthatunk a díszes termeikbe és a szépen ápolt parkjaikba. Ezek közül   most bemutatjuk a legfontosabbakat.

Windsor kastély

  Ha  valaki meg akarné érteni a brit királyi családot és III. Károly világát , akkor látnia kell Windsort. A kastély egész évben látogatható. A Londontól nyugatra fekvő magas falakkal körülvett királyi kastély az uralkodócsalád kedvenc lakhelye, még a családnevüket is erről a helyről kapták. Habár a közeli Heathrow repülőtér forgalma miatt kissé zajos, mégis a windsori kastély  falai között tölti az év kb.egyharmadát a királyi család. A windsori kastély 1078-ban épült fel, és úgy tartják, hogy ez a világ egyik leghosszabb ideje állandóan lakott kastélya. A kastély kifogástalanul felújított dísztermeit  értékes  faliszőnyegekkel,  van Dyck, Brueghel és Dürer képeivel valamint pompás baldachinos ágyakkal rendezték be.


Windsori kastély


Buckingham palota

  A Viktória királynő által 1837-ben átépíttetett londoni Buckingham kastély a XIX. század óta számít a monarchia főhadiszállásának. Fogadótermeiben fontos találkozók zajlottak. Maga az impozáns épület 775 szobából áll. A Londonba látogatók számára szinte kötelező program az örségváltás megnézése, ahol szívesen fényképezkednek a turisták.  A Buckingham-palota jelenleg felújítás alatt áll, így  könnyen előfordulhat, hogy III. Károly  egyáltalán nem költözik be és csak adminisztratív központként és turisztikai attrakcióként működik tovább. A palota csak 1993 óta látogatható, javasolt előre online jegyet venni annak, aki szeretné megnézni, mivel nagyon sokan kiváncsiak rá.


Buckingham palota


Balmoral kastély

  III. Károly és a brit királyi család hivatalosan csak a nyári időszakot tölti el a skóciai vidéki birtokon.  Nem hivatalosan viszont olyan gyakran utazik el Balmoralba amilyen gyakran csak lehetséges. A király legtöbbször nem a kockás függönyökkel és össze nem illő bútorokkal tarkított kastélyban szokott megszállni, hanem a közeli palatetős Birkhall házba, ahová a turisták nem léphetnek be.  Viszont a skóciai palota egyes helyiségeibe bejuthatnak  a turisták  áprilistól egészen augusztus közepéig.


skócia balmoral kestély