Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

  Sokan mennek mostanában nyaralni, így sokan repülnek RyanAir járatokkal is. Mivel sok problémás utasunk volt az utóbbi időben, gondoltam írok néhány hasznos infót, amivel megkönnyítem az utat nektek és a kollégáimnak is.

Ha várandós vagy, és már 28 hetes elmúltál, akkor szükséged van egy nyomtatványra. Ez megtalálható a ryanair.com oldalon és a nőgyógyászodnak kell kitöltenie. A 36. hét után már nem engedünk felszállni a gépre. Ha ikrekkel vagy várandós, vagy veszélyeztetett terhes vagy, akkor ez a 24. és 32. hétre redukálódik

✈️Ha 2 év alatti gyermekkel utazol, akkor az öledben kell ülnie. Ez egy nemzetközi biztonsági protokoll, illetve valaki a légikísérők közül oda fog menni hozzád és biztonsági infókat fog átadni, ami a TI érdeketek. Nem azért tesszük, hogy halálra rémüljetek, hanem hogy minden eshetőségre felkészültek legyetek.

✈️Babakocsit minden 2 éven aluli gyermek esetén hozhatsz magaddal, azonban a fedélzetre csak a yoyo típust engedjük fel. A többi a csomagtartóba megy, de oda utolsóként kerülnek be, hogy lehetőleg ne sérüljenek meg. Landolás után általában közvetlen a gép mellé teszik a földi kiszolgálók, ha mégsem, akkor a csomagátvevő helyen kapod vissza.

✈️A két éven felüli gyerkőc nem ülhet az öledben felszálláskor és a landolásnál, akkor sem, ha alszik, fél, te félsz, vagy bármi más van. Azt az összesen húsz percet ki kell bírnia egyedül az ülésén. Fogd a kezét, bújjon hozzád, mindegy, csak ne az öledben üljön.

✈️Ha extra lábterű helyre veszel jegyet, figyelj arra kérlek, hogy ezek a helyek vészkijáratoknál vannak, amire különleges szabályok vonatkoznak. Ezek az 1. 2. a 16.17.18. illetve esetenként 28.29. sorok, repülőgép függő, de a jegyvásárláskor, a helykiválasztásnál feltűntetik, hogy hol található ilyen ülés:

🛫16 éven aluli nem ülhet ide.

🛫Kisbabával nem ülhetsz ide, sőt, a vészkijárat előtti és az azt követő sorokba sem.

🛫Ha bizonyos testalkatod van, amihez a biztonsági öv betoldására van szükséged, akkor sem fogunk hagyni, hogy ilyen ülést vegyél igénybe. Nagyon toleránsak vagyunk mindenkivel, de a repülés nem bodypositivity kampány, ha emiatt egy cabin crew arrébb ültet, az hidd el, neki még kellemetlenebb, mint neked, ne ess neki kérlek, csak a munkánkat végezzük🙏🏻

🛫Ha mozgássérült vagy, vagy bármilyen gipszet, merevítőt, rögzítőt vagy lélegeztető gépet viselsz, akkor sem ülhetsz ezekre a helyekre.

✈️A hátizsákokat és a dutyfree shoppban vásárolt táskákat a lábad előtt, az előtted lévő szék alá KELL tenned. Ez egy szabály. Ha a felszállás rázós, eltörhet a megvásárolt bármi, ami sokszor súlyos sérüléseket okozott már. Kérlek ne játszd ki a cabin crewt, nem azért kérünk mert az minden vágyunk, hogy minél kényelmetlenebb módon utazz, hanem biztonsági protokollokat tartunk be.

✈️Amennyiben törött lábbal utazol, foglalnod kell magad mellett egy plusz széket. Ez van, bocsi🤷🏻‍♀️

✈️Amennyiben olyan kerekesszékkel utazol, amiben lítiumion akkumulátora van, azt ki kell venni és külön fel kell hozni a fedélzetre. Ha erre nem hajlandó a tulajdonos, a szék nem repül.

✈️Ha valaminek a hűtésére van szükségetek, arra csak nagyon limitáltan van lehetőségünk. NINCS hűtőszekrényünk, csak egy doboz jég áll rendelkezésünkre, amit hajnali ötkor tesznek fel a gépre, ami onnantól megállás nélkül megy, így estére már fixen nem marad jég odafenn.

✈️Mikrónk szintén nincs, nem tudjuk melegíteni a bébiételt, sem mást, hacsak nem hőálló üvegdobozban hozod.

✈️A nem gépen vásárolt alkoholt nem fogyaszthatod a gépen, sőt a dohányzás minden formája is tilos. Füstjelzők vannak a gépen több helyen is, szóval feltűnik minden ilyen stikli, ami bűncselekmény. Kérlek bírd ki azt a pár órát füstölés nélkül. Bármelyik szabályt nem tartod be, akkor kötelesek vagyunk rendőrt hívni.

✈️A járatainkon nem fogadhatunk el készpénzt, csak bankkártyát, abból is Visa, AmericanExpress vagy MasterCard a lehetséges három opció. Arra is figyelj, hogy EUR, GBP és lengyel zlotyi a három lehetőség.

✈️A repülés nyelve az angol, nem vagyunk kötelesek semmilyen más nyelven megszólalni. Egyébként a RyanAir egy ír cég, szóval nem kötelező hogy egy pl magyar útra olyan cabin crewt adjon, aki beszél magyarul. A máltai bázison összesen hárman vagyunk, akik magyarul beszélünk, senki más, így nem is lehetne ezt megoldani. Kérlek szépen ne csapjátok ki a balhét, ha valaki nem beszéli a nyelvet, mert neki ez egyáltalán nem kötelező.

✈️Amennyiben átszállással közlekedsz, tarts legalább három órát az átszállások között. Számos okból, rengeteg járat késik, aminek a 99%-a nem a társaságon múlik. A pilóták és a légikísérők is mindig időben jelennek meg munkában, mi megtesszük, ami rajtunk múlik. Számos sztrájk nehezíti az életünket, hidd el, mi lennénk a legboldogabbak, ha ez a problémahalmaz nem létezne.

✈️Ha világít a jelzés a panelen a fejed felett, hogy kapcsold be a biztonsági övet, az nem viccből van, kérünk, hogy működj együtt velünk akkor is, ha mosdóba kell menned, sikít a gyerek, rosszul vagy, stb. Nyomd meg a kis kék gombot, ami arra van, hogy segítséget kérj tőlünk, menni fogunk minden esetben. Ígérem😇

Remélem ezzel a néhány aprósággal segítettem, ha kérdésed van RyanAir úttal kapcsolatban, akkor keresd fel a honlapon és az appban a chat lehetőséget, vagy írj nekem nyugodtan.

Legyen csodás nyaralása mindenkinek✈️🥰


Szerző; Tóth Réka légiutas kísérő


  A TravelBay segít megtalálni a legjobb árat !  

További olcsó foglalási lehetőségek itt: Travelbay.hu