Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Az üzleti utak gyakran fárasztóak lehetnek, de ha jól megtervezünk, akkor lehetőség van arra, hogy a szolgálati utazást 2-2 nap hosszabbítással szuper utazási élményekkel egészítsük ki. Íme néhány jó tipp, hogyan hosszabbítsuk meg üzleti útunkat hétvégére:

   Az üzleti útjaink gyakran szoros ütemtervet és szigorú idő- és költség korlátokat követelnek meg. Azonban ügyes tervezéssel előfordulhat, hogy egy hosszabb távú üzleti projekt vagy a távoli helyszín miatt lehetőség nyílik rá, hogy az üzleti útunkat hétvégére is kiterjesszük. Bár ez néha kihívásokat jelenthet, de a jól tervezett hétvégi szolgálati utazások kiváló lehetőséget teremthetnek  az eredményesebb munkára és az utazás élvezetesebbé tételére. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan hosszabbíthatjuk meg üzleti útjainkat pár nappal, és hogyan érhetjük el a legjobb eredményeket.

Előre tervezés

   Az első és legfontosabb lépés az, hogy lehetőleg hónapokkal előre tervezzük meg az üzleti útunkat. Határozzuk meg, hogy mely napokon dolgozunk majd partnereinkkel az üzleti feladatokon, és mely napokon élvezhetjük az utazási élményeket a meglátogatott utazási célpontokon. Fontos, hogy prioritásként tartsuk be az üzleti kötelezettségeinket, de egy jól kidolgozott ütemtervvel könnyebben beilleszthetünk néhány felejthetetlen utazási élményt az üzleti tevékenységek mellé a hétvégi időszakban.

Rugalmasság

Az üzleti út hétvégi kiterjesztésekor legyünk rugalmasak. Az előre nem látható helyzetek és feladatok mindig felmerülhetnek, így fontos, hogy ne r agaszkodjunk mereven a tervezett ütemtervhez. Legyen idő a hétvégi pihenésre, és nyitottnak kell lenni arra is, hogy  az eltervezett programok megváltozzanak.


airport 731196 640


Hatékony munkavégzés

Az üzleti utazások  során az idő általában korlátozott, ezért fontos, hogy hatékonyan dolgozzunk. Sok adminisztratív feladatot lehet előre vagy utólag elvégezni a szálláson vagy az üzleti központban, így a felesleges időpocsékolás helyett jut idő az utazási élményekre is. Használjunk online eszközöket és kommunikációs módszereket a szüóba jöhető programok minél alaposabb elkészítésére.

Pihenés és feltöltődés

Egy üzleti utazás hétvégére történő kiterjesztése nem csak a munkáról szól. Fontos, hogy a látnivalók mellett némi időt hagyjunk a pihenésre és a feltöltődésre is. Használjuk ki a hétvégi időt úgy, hogy felfedezzük a helyi látványosságokat, élvezzük a helyi konyhát, vagy akár csak lazuljunk egy jó könyv vagy film társaságában. A megfelelő pihenés amúgy is segít frissen tartani az elménket és növeli a munka hatékonyságát.


bőrönd térkép iránytű header


Kommunikáció

Fontos a hosszabbításhoz kikérni a munkahelyi vezetőnk engedélyét. Ez a legfontosabb lépés, hiszen a főnöke engedélye nélkül nem lehetséges meghosszabbítani az utazást. Ezenkívül tartsuk fenn a kommunikációt a munkatársainkkal és az ügyfeleinkkel az üzleti út során. Tegyük világossá, hogy mely napokon vagyunk elérhetők és melyeken nem. Ez segít elkerülni a felesleges stresszt és félreértéseket.

Utólagos értékelés

Az üzleti út végén értékeljük ki, hogyan sikerült hosszabbítani azt hétvégére. Vegyük sorra, mi működött jól, és mi szorul javításra. Az értékelés segít abban, hogy a jövőben még hatékonyabbá tegyük az üzleti utak hétvégi kiterjesztését.


     Szervezd meg a saját utazásod a legjobb árakon !     

  A   TravelBay.hu weboldal használatával az utazók az összes jó repülőjegybuszjáratbérautó és szállás akciókat meg tudják találni és le is foglalhatják, ráadásul megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb utasbiztosítást is.


Íme néhány ötlet, hogy mit csinálhatunk egy külföldi hétvégén:

 • Fedezzük fel a várost vagy a környéke látnivalóit! Sétáljunk szép helyeken, látogassuk meg a híres múzeumokat, vagy menjuünk el egy helyi étterembe..
 • Ép tesrben ép lélek: Menjünk el túrázni, kerékpározni, vagy úszni.
 • Lazítás és pihenés: Ha valaki teljesen kimerült, elég nagyokat aludni és lazulni a szálloda medencéjében.

Praktikus  tippek arra,  hogyan találjunk jó ajánlatokat:

 • A repülőjegykereső oldalak ;Ezek az oldalak összehasonlítják a különböző busz- és légitársaságok ajánlatait, így könnyedén megtalálhatjuk a legjobbat.
 • Foglaljunk előre; A minél korábbi foglalásnál kedvezőbb áron kaphat repülőjegyet és szállást és ez egyre több nevezetes látnivalóra is igaz.
 • Használjuk ki az akciókat; Sok légitársaság, szálloda és nevezetesség kínál kedvezményeket üzleti utasok számára.
 • Fontos a biztonság; Biztosítás nélkül nem okos dolog útra kelni. Használjunk utasbiztosítási kalkulátort a megfelelő biztosítás kiválasztásához!

Néhány további tipp:

 • Érdemes eltervezni, hogy mit szeretnénk csinálni a hétvégén. Ez segít abban, hogy semmi fontos ne maradjon ki a programunkból.
 • Kérdezzünk meg barátokat vagy ismerősöket, akik jártak már a célvárosban. Ők biztosan tudnak jó tippeket adni.
 • Olvassuk el az utazási útmutatókat. Ezek az útmutatók segítenek abban, hogy megtervezzük az utazását.
 • Váltsunk városkártyát: Ez a kedvezményes belépők mellett sokszor a helyi közlekedési eszközökre is érvényes.
 • Pénzügyek, bizonylatok; Mindenképpen kezeljük külön a cégünk által jóváhagyott és a privát kiadásainkat, ez segít a hazaérkezés utáni korrekt elszámolásban.

mikor utazzunk utazasi horoszkpop 01


  Összességében az üzleti út hétvégére történő kiterjesztése lehetőséget kínál arra, hogy eredményesebben dolgozzunk és élvezzük az utazást. Fontos azonban a megfelelő tervezés és a rugalmasság, hogy a munka és a pihenés egyensúlyban legyenek. A jól megtervezett hétvégi üzleti út hozzájárulhat az üzleti sikerekhez és a személyes kikapcsolódáshoz is. Aki így hosszabbítja meg az üzleti célú útját hétvégére, és egy felejthetetlen utazást élhet át.