Hirdetés

Hirdetés

Rövid hírek

  Az új német kormány döntése értelmében csupán 9 euroért válthat mindenki bérletet a buszokra és a vonatokra a következő 3 hónapos időszakban.

  2022-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a párizsi Disneyland sok gyermekes család álom utazási célpontja. Milyen nagy ünnepet terveznek  és milyen új látnivalók nyílnak ebben az évben?

     - Látványetetéssel, állatbemutatóval, kézműves programokkal és nyuszisimogatóval is várja a látogatókat húsvétkor a Fővárosi Állat- és Növénykert.

  A hagyományokhoz híven idén is Húsvétkor kezdik el a személyhajózási szezont a Balatoni Hajósási Zrt.-nél (BAHART). Az első menetrendi- és sétahajók Húsvéttól futnak ki a balatoni kikötőkből. Jó idén az utasoknak, hogy  változatlan jegyárakkal és újításokkal várják az érkezésüket.

  2022. április 9  szombattól Horvátország tovább enyhíti a korona vírus elleni intézkedéseit, így az EU-s országokból érkező turistákntól a továbbiakban már nem kérnek Covid-oltási igazolást.

  Az alacsony fertőzésszámnak és a magas átoltottságnak köszönhetően Málta tovább lazít a beutazási és egészségügyi korlátozásokon. A szigetország továbbra is az indulási ország besorolása alapján engedélyezi a beutazást, Magyarország a piros országokhoz tartozik. Ezen országok utasai 2022. április 11-től egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása mellett utazhatnak be a szigetországba.

  Kilenc élő zenei színpadon és hat további zenés-táncos helyszínen sokszínű könnyűzenei programmal, továbbá változatos kulturális-művészeti aktivitásokkal, szabadidős lehetőségekkel és élményekkel várja látogatóit hazánk legkomfortosabb nyári fesztiválja, a Campus Fesztivál, mely méltán viseli a “Dunától keletre a legnagyobb” címet.

  Az olasz kormány a javuló járványhelyzet miatt  március 31-től  megszünteti a koronavírus-vészhelyzetet. Ez a gyakorlatban a korlátozások nagy részének eltörését jelenti. Bemutatjuk,  mit jelent ez az olaszországba indulók számára.