Hirdetés

Hirdetés

Rövid hírek

 Budapest, 2023. január 29., vasárnap (MTI) - Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain - tájékoztatta a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-t.

Tavasztól már Isztambulba és Antalyába is repülhetünk a Wizz Air járatokkal  ( Antalya nem csak Budapestről  hanem a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről is elérhető lesz.)

  Nem kell többé oltási igazolás  a Thaiföldre utazáshoz, ugyanis eltöröltek minden korlátozást ! Anutin Charnvirakul miniszterelnök-helyettes és egészségügyi miniszter január 9-én bejelentette, hogy nem kell már vakcina igazolás sem a Thaiföldre beutazó turistáknak. Az intézkedés azonnali hatállyal életbe lépett!

  2023 januárjától sem a turistáknak sem Dubai lakóainak nem kell már külön engedély az italboltokban alkoholos italok vásárlásához, mindössze  egy érvényes személyazonosító okmány bemutatása szükséges, hogy a vásárló elérte a 21 éves kort.

  Munkaszüneti napok szempontjából egészen jó évünk lesz 2023-ban, mivel összesen 9 ünnepnap esik majd hétköznapokra.  4-szer lesz  három- , illetve 2-szer  négynapos hosszúhétvégénk, amit okos dolog kihasználni, ha a szabadságunkat  tervezzük.

 Idei százezredik látogatóját köszöntötte az Aeropark, ezzel Magyarország leglátogatottabb kiállítóhelyei közé került. A ferihegyi repülőmúzeum a télen is fogadja a látogatókat, évről évre gazdagabb gyűjteménye pedig tovább bővül.

Mesebeli környezetben, jacuzzival és panorámaablakokkal épül a Csele-patak és a Duna találkozásánál Mohács első luxus vendégháza. Speiser Gábor és Speiser-Schell Zsanett ötletgazdák olyan helyet álmodtak meg, ahol a párok visszatalálhatnak egymáshoz. A Csele Secret Loft a városban egyedülálló felszereltséggel rendelkezik, a hölgyek pedig egy exkluzív kimonót ölthetnek magukra ott tartózkodásuk alatt. A kivitelezés már a végéhez közeledik, március 1-től pedig mindenki előtt nyitva áll majd a különleges loft ház.

  Az egekbe szökő energiaárak  miatt a magyar sípályákon is nagy  a bizonytalanság a téli működésükkel kapcsolatban, pedig a magyar sielők nagyon kíváncsian várják az információkat arról, hogy melyik terepeken és mennyiért síelhetnek majd ezen a télen.

Hirdetés