Hirdetés
Hirdetés

Idegenvezetők mesélnek

  A Földközi-tenger partján Spanyolországban, a Costa Blanca legnépszerűbb üdűlőparadicsoma Benidorm, ami Valenciától  140km-re Alicantétól 50km-re található. A hatalmas toronyházairól elhíresült Benidorm, amit Európa Manhattan-nek hivnak vagy ahogyan mi nevezzük BeniYork.

 Argentina  egy hatalmas dél-amerikai ország, mely Chilével közösen lezárja a kontinens déli oldalát. Egy profi idegenvezető meséli el argentinai élményeit.

  Buenos Airest Dél-Amerika Párizsának is nevezik, de nem csak a városkép miatt, hanem azért is, mert a francia fővároshoz hasonlóan Buenos Aires is egy kontinens divatközpontja. A cikkünkből megtudhatja, vajon tényleg hasonlít-e Budapesthez?

Kétféle ember van: aki már kedveli Isztambult és aki kedvelni fogja, miután megismerte. Földrajzilag, történelmileg közel vagyunk egymáshoz, keleti nyüzsgésével mégis exotikus és tőlünk távoli világ.

  Évtizedek óta turizmusban dolgozom. A munkám a hobbym, a hobbym a munkám: az utazás. Szervezett út-párti vagyok, mert meg vagyok győződve arról, hogy a töredéke információt sem tudom összeszedni annak, ami egy jól felkészült helyi kolléga fejében van.

Kenya északi részén, a Turkana-tó délkeleti csücskénél élnek az El Molo-öbölnél fekvő két falucskában, de ma már szinte csak az öböl neve és a fanatikus kutatók adathalmaza emlékeztet mindenkit arra, hogy egykoron az elmolok nem egy kihalásra ítélt népcsoport volt. Ennek fő oka az, hogy a Turkana-tó környékén, a régióban élő domináns népcsoportok az évtizedek során szépen “felemésztették” az elmolokat, főként házasságok útján.

Még egy írás az ünnepekről? Miért? Már vége az ünnepeknek, az élet visszatért a normál kerékvágásba. De nem Spanyolországban. Itt ugyanis január 6-ig tartanak az ünnepek. Azaz a hízókúra nem egy, hanem kéthetes. Megpróbálom összeszedni az ünnepek legfontosabb eseményeit.

  Kuba, a Karib-tenger egyik legszebb gyöngyszeme, sokak népszerű nyaralóhelyének számít már a 80-as évek óta. Mit írjak róla, ami még nem hangzott el? 

Munkámnak köszönhetően évente többször látogatok el Mexikóba. A Közép-Amerikai ország egyaránt gazdag prekolombián emlékekben, koloniális épületekben és természeti szépségekben. Azaz minden érdeklődést kielégít. Már többször írtam Mexikóról, Frida Kahloról, a textíliákról, talán a konyhájáról is. Most a spanyol felfedezés előtti idők emlékeire szeretnék kitérni.

   Sri Lanka az Indiai óceán gyöngyszeme, az a trópusi sziget, amelyet nem csupán a híres „dőlős” pálmás strandjai miatt látogatnak. Több ezer éves írott történelme számos érdekes és izgalmas látnivalót, hogy stílusosan mondjuk, gyöngyszemet hagyott maga után a mai kor embere számára.

Hirdetés