Hirdetés
Hirdetés

Már írtam Braziliáról, dél-amerikai körútunk első állomásáról. Most következzen a második általunk látogatott ország, Argentina. Sikerült bejárnunk e hatalmas ország nagy részét észak-dél irányban. Az Iguazú vízesésnél kezdtünk, majd onnan a fővárosba repültünk.


Caminito a Boca negyedben Buenos Aires


Kivégeztük Buenos Aires kötelező látnivalóit: Május tér az Elnöki Palotával (Casa Rosada). Az épületet mindenki ismeri az Evita című filmből. Innen mutatta meg Maradona az 1986-ban megnyert világkupát a szurkolóknak, majd halálát követően ebben az épületben ravatalozták fel. Ezen a téren áll a székesegyház, ahol Argentina felszabadítójának, Sanmartinnak a sírja található és itt volt püspök Ferenc pápa. Ellátogattunk Eva Perón sírjához és a Boca negyedbe, amely a tangó és a foci Mekkája. Ettünk steaket, fagyit (nagyon finom), karamelizált tejet és az islerre emlékeztető alfajor nevű édességet. Mindezt a kitűnő malbec borral öblögetve.


Tűzföld világ vége vonatKövetkező állomásunk a Tűzföldön Ushuaia városa, ami a legdélebben fekvő nagy település. Vonatoztunk a világ vége vonattal és sétáltunk a nemzeti parkban. Lenyűgöző a flóra és fauna, a tisztaság, a színek és az emberek kedvessége. Innen hova tovább? Természetesen Patagóniába, a gleccserekhez. A leghíresebbet, a Perito Morenot hajóról és sétával is megnéztük. A képek magukért beszélnek.


Patagónia gleccserekTele voltunk élménnyel, amikor kereszteztük az argentin-chilei határt, hogy Chilében folytassuk utunkat. De erről legközelebb.

Ki jön velem jövőre?


Szerző&fotók:   Almási Gabriella Idegenvezeto andaluziaban    


Hirdetés