Hirdetés

1. Az ayurvéda
Több ezer éves hagyománnyal rendelkezik a szigeten a helyiek hagyományos orvoslása, az ayurveda, azaz az Élet Tudománya. Az ayurvéda szerint a test akkor betegszik meg, ha felborul a természetes  egyensúlya, és a gyógyítás ennek az egyensúlynak a visszaállítására törekszik. Úton-útfélen ayurvédikus gyógyító szereket árusító kis rendelőket találunk, s mindenre kaphatunk valamilyen elixírt. Az orvos ugyanúgy rendel, mint a nyugati orvoslást űző társai, s a vizsgálat első lépése, egyben alapja a pulzusvizsgálat. Nem csak helyi orvosok, de ayurvédikus kórházak, sőt, ayurvéda szolgáltatást nyújtó szállodák is vannak. A legújabb cikkek itt olvashatók:

 masszázsx

2.  Fűszerek
A millióféle fűszer, melyek nem csak ételeinket teszik színesebbé, de szervezetünket, életünket is egészségesebbé. Fűben-fában orvosság, ezt már évszázadok óta mi is használjuk Európa-szerte, de sosem árt egy kis ismétlés. Tudtátok, hogy miért kell nyáron csilit, télen borsot használni? A csili fűt, a bors hűt, és bizony, nagyobb hatással van szervezetünkre, mint gondoljátok. Hogy miért jó és egészséges a kávét kardamommal ízesíteni? A kardamom a fűszerek királynője és természetes magnéziumot tartalmaz. Hogyan hat a szegfűszeg a fogfájásra, és miért jó torokfertőtlenítésre? A szegfűszeg nem csak kiváló érzéstelenítő, de 1-2 szem elrágásával remekül fertőtleníti a szájüreget és a torkot is.  
massage free

3. Gyógyító, gyógynövényes masszázsok
Gyógyító, gyógynövényes masszázsok, melyeket már az ősi romvárosokban is hatásosan alkalmaztak. A romvárosokban még mindig láthatóak a kőből faragott kádak, melyekben a páciensek feküdtek. A masszázs technikáját évekig tanulják; a masszázsolajak pedig gyógyító hatásukkal rásegítenek a mozdulatokra.
ételek

4. Sri Lanka gasztronómiája
Harmonikus ízű és aromájú ételek, melyek nem csak a pocakunkat töltik meg, hanem a megfelelő, frissen őrölt fűszerek megfelelő arányban történő hozzáadásával kiváló hatással vannak szervezetünkre. Sri Lanka nemzeti étele a rice&curry, mely a végtelenségig kombinálható, a fehér, barna, vörös rizsen át a gyümölcs, zöldség, tojás, húsok, halak alapú curry-ig. Sri Lanka a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók paradicsoma, hiszen legtöbbször kókusztejet, rizslisztet és zöldségeket használunk; de aki szereti, húsokból is elég nagy választék van. 
gyümölcs

5.  A  Királykókusz
A thambili, a királykókusz, ami szabályozza a test hőháztartását és tele van vitaminnal - ráadásul abszolút steril. A víz után a legolcsóbb és legkönnyebben elérhető ital, mindenhol árulják az út szélén.
6. Gyümölcsből készülő turmixok
100 %-os gyümölcsturmixok. A banán, a mangó, a papaya, az ananász cukor nélkül is édes, sűrű, rostos és vitamindús. A gyümölcs friss, hiszen helyben terem és a napon érik meg. 6. A thambili, a királykókusz, ami szabályozza a test hőháztartását és tele van vitaminnal - ráadásul abszolút steril. A víz után a legolcsóbb és legkönnyebben elérhető ital, mindenhol árulják az út szélén.