Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

2021. május 29-én megnyitotta kapuit a Guba Rózsa Babakiállítás a Magyarország észak-keleti részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Tardonai dombság szélén található Bánhorvátiban Platthy – kastélyban.

  A Szilvásváradtól 20 kilométerre található, rendkívüli atmoszférájú kastélyba most egy hónapra 117 különleges baba költözött. Guba Rózsa népi iparművész saját, kézzel, textilből készített művészi baba-makettjei a kastélyban "otthonosan" berendezve kerültek megjelenítésre, az eredeti barokk – reneszánsz kastélykörnyezetben, korabeli bútorok és tárgyak közt. A három korabeli teremben, 2 toronyszobában és a folyosón is kialakított látványtérben megjelennek a divattörténeti és az európai népviseletes - népszokásokat bemutató baba-makettek egyaránt, melyeket így egyben még sosem állított ki az alkotó.


bánhorváti kastély 1


  A Szent György-vonalon fekvő kastély mesébe illő belső teraszán pedig a látogatókat kávával, itallal és ételkülönlegességekkel várják a házigazdák.


bánhorváti header


A kiállítás 2021. május 29. és június 27. közt látogatható.

 Utazási Tipp  
    Családi szállásakciók, gyors foglalással, akár SZÉP kártyával is!
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.