Hirdetés

Debrecen a kora-őszi időszakban is kulturális, gasztro-, családi és sportprogramok sokaságát kínálja.

A Debreceni Gourmet Fesztivált követően szeptember 17-től három napon keresztül újra a gasztronómia kerül a fókuszba a cívisvárosban, a Debreczeni ZAMAT Fesztivál idén minden korábbinál nagyobb helyszínen várja az érdeklődőket.

Mindeközben a MODEM nagy erőkkel készül történetének talán legnagyszabásúbb kiállítására, melynek középpontjában a világhírű, a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulás, az Abstraction-Création áll.

Ez csak ízelítő volt Debrecen kora őszi programajánlatából, amelyről a Visit Debrecen készített rövid összeállítást. Bővebb információ a marketingszervezet honlapján található.

Debreczeni ZAMAT Fesztivál

A debreceni gasztrofesztiválok sorát szeptember 17. és 19. között a Debreczeni ZAMAT Fesztivál folytatja, amely idén minden korábbinál nagyobb helyszínen, sokszínű programkínálattal, nemzetközi kitekintéssel, sztárfellépőkkel és kulináris élményekkel várja az érdeklődőket.

Nemzetközileg egyedülálló kiállításnak ad otthont a MODEM

A világon csaknem 50 év után először a MODEM-ben! 2021. október 3-án nyílik a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nemzetközileg egyedülálló kiállítása Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…címmel.

VADLOVAK – Egy különleges fotókiállítás a Hortobágy szívéből

Vadlovak címmel egy különleges fotókiállításon pillanthatunk be a Hortobágyi Nemzeti Park területén található Pentezugi Vadlórezervátum lakóinak mindennapjaiba.


 

Debrecen belvaros 1 es villamosxNők a debreceni kultúrában

A Borostyán Produkció Szőlősi Zsombor fotográfussal közösen hozza létre a „Nők a debreceni kultúrában” című fotókiállítást. A kampány célja a debreceni kultúra minden szegmensét érintő női jelenlét kihangsúlyozása.

Ősszel is zene minden mennyiségben

Az ősz beköszöntével a könnyűzenei koncertsorozat nem áll meg, sőt, Debrecen klubjainak és szórakozóhelyszíneinek színpadán a hazai könnyűzenei élet legjava váltja egymást.

A kortárs költészet ünnepére készül Debrecen

Alig ért véget a könyvhét, máris előttünk a következő, szintén a könyveket, az irodalmat, a kortárs költészetet fókuszba állító, több napos rendezvény, a Térey Könyvünnep.

Ősbemutató a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon

A 2021. évi Nagyerdei Szabadtéri Játékok leglátványosabb táncszínházi ősbemutatójával érkezik szeptember 9-én a Debreceni Népi Együttes.

Sétaszínház Térey János emlékére

Irodalmi életünk egyik legnagyobb alakja, Térey János utolsó, befejezetlen regényének feldolgozásából megszületett a hosszúlépés.járunk? első debreceni programja. A Katona József Színház művésze, Pelsőczy Réka rendezte sétaszínház Térey János debreceni életének helyszíneit járja be.

Díszelőadás, premier előtti vetítés és közönségtalálkozók szeptemberben az Apolló moziban

Debrecen több mint százéves art mozija, az Apolló szeptemberben igazi filmcsemegékkel várja a közönséget, akik nemcsak a legújabb magyar filmeket nézhetik meg, de találkozhatnak is az alkotókkal, akik között olyan neves filmkészítőket is köszönhetünk, mint Enyedi Ildikó és Herendi Gábor rendezők.


debrecen Deri terx

Ősszel is érdemes múzeumba menni

Ősszel is tartalmas kikapcsolódást ígérnek Debrecen múzeumai. A Déri Múzeum és a Debreceni Irodalom Háza az időszaki kiállításokhoz kapcsolódó előadásokkal, új tárlatokkal, irodalmi beszélgetésekkel és izgalmas tárlatvezetésekkel várja a kultúrára éhes közönséget.

Szeptemberben is Karszalagos Hétvégével vár a Debreceni Vidámpark

Bár becsengettek, ősszel is megannyi kalandot tartogat az ország egyetlen vidámparkja, amely szeptemberben nemcsak hétvégenként, hanem a hétfő kivételével valamennyi hétköznap is nyitva áll 10:00 és 18:00 között.

Templomok Éjszakája

A Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára és Múzeuma belvárosi templomtúrára invitálja az érdeklődőket szeptember 11-én, szombaton.

Ismét lesz Székely Nap Debrecenben

Idén immár hetedik alkalommal, szeptember 11-én, szombaton szervezik meg a Székely Napot Debrecenben. A helyszín a Batthyány utcai DESz24-udvar lesz.

Erdei kincskeresésre és madárbemutatóra visz hétvégén a Zsuzsi-vonat

Hétvégén csodás őszi napok várnak ránk, így érdemes kihasználni a jó időt és kimozdulni otthonról a természetbe.

Indul a futóversenyek szezonja

A kora ősz az egyik legideálisabb szezon a szabadtéri sportoláshoz. Nem véletlen, hogy számos nagyszabású futóversenyt szeptemberben rendeznek, mint ahogy az Debrecenben is lesz a következő hetekben.

Forrás: turizmus.comTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.