Hirdetés

Hirdetés

   Bármennyire is örömteli, hogy a nappalok hosszabbak a festői mediterrán szigeten, semmi sem fogható az itteni naplementék varázsához. Ahogy az ég átható kékből lágyabb árnyalatokká olvad és a nap lebukik a horizont alá, tökéletes alkalom adódik arra, hogy a családdal vagy a barátokkal együtt megcsodáljuk a természet látványos fényjátékát.

Golden Bay

  Ami a homokos strandokat illeti, ez Málta egyik legszebb strandja. Az aranyszínű partvonal és a sziklás dombok festői helyszínt biztosítanak az egész nap eltöltésére, a tenger pedig elég sekély ahhoz, hogy családokat strandolásra csábítson. A parton a grillezésnek sincs akadálya, bárki hozhatja a saját felszerelését és a társasággal együtt élvezheti a varázslatos élményt, a finom ízeket, illatot és a kellemes hangulatot.


Dingly GregoryIronPhotography

forrás: visitmalta


Dingli sziklák

   A sziklaszirt egyedülálló kilátópontja lehetővé teszi, hogy a hely szépségét teljes egészében élvezzük, és ugyanez igaz a Dingli sziklákon eltöltött időre is. Itt állva szemügyre vehetjük a Földközi-tenger hatalmas kiterjedését, amit csak az apró Filfla sziget jelenléte szakít meg, egy kis lakatlan szigeté, amely a parttól távol húzódik a tengerben.


Mdina

   Málta egykori fővárosa várfallal megerősített középkori város egy domb tetején, ahová csak kapukon keresztül lehet bejutni. A falak között járva úgy érezhetjük magunkat, mintha visszarepültünk volna az időben, köszönhetően a bájos épületeknek és szűk sikátoroknak. Málta „Csendes városának” elnevezése a falak között fellelhető nyugalomból ered, és nincs ez másként naplementekor sem. Erről a különleges helyszínről nézve igazán emlékezetes élmény, amikor az égbolt szép fokozatosan narancssárgává válik.


Aerial view of Mdina at sunrise

forrás: visitmalta


Kék lagúna

  Comino nyugati oldalán található a „Kék lagúna” néven ismert gyönyörű öböl. Ahogy a neve is sugallja, az átható kék víz a legnagyobb vonzereje, amely rengeteg turistát vonz, hogy saját szemükkel is megnézzék a természet szépségét. A napsütés mágnesként vonzza a strandolókat, és ilyenkor megtelik a sziget, de ha kibírjuk estig, akkor már nyugodtan élvezhetjük a látványt. Amellett, hogy a partról meg lehet nézni a naplementét, vannak naplemente sétahajózások, amelyek alkonyatkor futnak ki a tengerre.


Couple on cliffs of Malta at Sunset


Floriana

  Közvetlenül Valletta falain kívül találjuk Florianát – egy várost, amely szintén tele van történelemmel és kultúrával, amelyet megfigyelni és imádni kell. Itt számos gyönyörű kertet is felfedezhetünk, amelyek nyáron virágba borulnak. Innen nézve is megcsodálhatjuk a festői Vallettát, amint az aranyló napfényben sütkérezik a nap végéhez közeledve.

Gozo

  Ha lassabb ritmusra vágyunk, akkor irány Gozo. Szélesen elterülő vadregényes tájaival, zord tengerpartjával és gyönyörű strandjaival ez a sziget a legkülönlegesebb természeti szépségeket kínálja. Xlendi öböl a legjobb választás egy emlékezetes naplementéhez és az éttermek kínálatában sem fogunk csalódni.

 Gozo sunset

-forrás: visitmalta


Booking.com


Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary  

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | visitmalta.com | conventionsmalta.com



Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.