Hirdetés

Ismét érdemes lesz ellátogatni az Egri várba a következő hétvégén, ugyanis  négynapos rendezvénysorozatot nemzeti ünnepünk alkalmából 2022. március 12-15-e között. Íme a részletes program:

   Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc a magyar nemzet történetének máig ható, meghatározó eseménye. Az Egri vár, mint nemzeti emlékhely az idei évben kiemelt figyelmet szentel ezen évfordulók méltó megünneplésére. Tavaly, a pandémia okozta korlátozások ideje alatt egy zenével, tánccal, verssel színesített kisfilmmel online tisztelegtünk a múlt hősei előtt. Idén négynapos rendezvénysorozattal és számos családi programmal várjuk a hosszú hétvégén az érdeklődő látogatókat!

   Március 12-én, szombaton a Siklósi Várszínház bemutatóival kezdődik a program. A jó hangulatot a Vivat Bacchus Énekegyüttes alapozza meg, majd garantált lesz a nevetés a vásári komédia és az udvari bűvész produkciójának köszönhetően. Kísérőprogramként kézműves foglalkozás és játszóház is várja a gyerekekkel érkezőket.

  Ezen a napon nyitja meg ismét kapuit a Ziffer Sándor Galéria a nagyközönség előtt. A tavaly átadott, Kossuth Lajos utcai egykori zsinagógában az Egri Képtár legszebb darabjaiból összeállított tárlatot tekinthetik meg.


eger varosa01


   A    hétvége további részében az Egri vár vitézei gondoskodnak a látogatók szórakozásáról. Bemutatkoznak az erődítmény legújabb karakterei, akik ismét használatba állítják a téli időszakban a raktárakban pihenő fegyvereket is. Veronka, az egri asszony változatos történetein keresztül a 16. századi hétköznapokkal ismerteti meg hallgatóságát, és természetesen az aknafigyelő folyosók rejtett járataiban is tehetnek egy sétát.

A családok egy feladatlap segítségével kereshetik meg a korszakot idéző címereket a Vármúzeum kiállításaiban, míg a legkisebbek papírhuszárt és zászlót is készíthetnek.

Március 14-én az Északi Szabad Hajdúk Hagyományőrző Egyesület tagjaival kiegészülve izgalmas tüzérségi bemutatóktól, kisebb-nagyobb csetepatéktól lesz hangos a várudvar, ahol egy kovácsműhely is helyet kap majd. A kiállítások megtekintését, valamint a fegyver-és viseletbemutatókat követően 18 óra 48 perckor díszsortűzzel emlékezünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön a Dobó István Vármúzeum és tagintézményei ingyenesen látogathatóak. A programok 10 órakor egy ünnepélyes zászlófelvonással kezdődnek, majd egészen 16 óráig tartanak.


 Utazási Tipp 
   Szállásakciók Egerben és környékén,, gyors foglalás akár SZÉP kártyával is!

Eger március 15 optimized. plakát


Hirdetés