Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Úti beszámoló

  Szeptemberben egy hetes körútat tettünk Erdélyben egy alkóvos, 7 méter hosszú lakóautóval. Az M3-ason indultunk, Nagykerekinél léptük át a határt. Kifizettük az utakra szóló díjat. Nagyon kedves volt a hölgy, mivel a 7 napos nem volt elég, nem vetette meg velünk a havit, hanem adott két egymás utáni hétre 3-3 euróért.

  Az autós kalandok mindig izgalmasak és kihívásokkal teliek lehetnek, különösen ha egy régebbi járművel vágunk bele. Ebben a cikkben megosztjuk a tapasztalatainkat egy 10+ éves autóval tett európai körutazásról, amely során Ausztria, Németország, Svájc és Franciaország is útba esett. Emellett bemutatjuk azt az okos döntést, hogy autós asszisztencia biztosítást kötöttünk, hogy elkerüljük a tavalyi kellemetlenségeket.

 A VILÁG 2. LEGNAGYOBB MÁRIA SZOBRA a Bács-Kiskun megyei HERCEGSZÁNTÓN (a mi Magyarországunk területén) található. Több mint 10 méter magas és rozsdamentes acélból készült. Rövid beszámoló egy Vodica Máriakert nevű zarándokhelyről

Ki ne szeretné a mi Magyar Tengerünket? Ki nem járt le fiatal korában legalább évente egyszer a Balatonhoz? Rengeteg jó hely és felfedeznivaló van a környékén is, ahova érdemes legalább egyszer ellátogatni, ha már olyan csodálatos helyre születtünk, mint (Nagy)Magyarország (de még a külföldiek is emlegetik a mi Plattensee-ket! Tudom, mert jelenleg külföldön élek).

Mainau-szigete, vagyis a Virágsziget a Bódeni-tó közepén terül el. A mindössze 45 hektáros sziget egy pompás botanikus kert, mely Németországhoz tartozik.

  Ausztria egyik legszebb tartományában Tirolban jártam a családommal. Innsbruck nem csak tartományi székhely, hanem  Ausztria egyik legszebb gyöngyszeme is, amit nem szabad kihagyni, ha erre jár az ember.

 Egy különleges népszokásnak voltam szerencsés szemtanúja Salzburgerlandban. Minden évben Június 24.-én  (Keresztelő János születésének ünnepe) díszes felvonulással emlékezik meg a salzburgerlandi  Zederhaus falu egy 14.századi természeti csapásra, de az esemény mai formájában ezen jóval túlmutat.

  Már azelőtt, hogy beléptem volna a wattensi Swarovski Kristály világába, elkápráztatott a kiállítás bejárata és a környék szépsége is. Az az érzés volt bennem, mintha egy egészen másik dimenzióba léptem volna, ahol a művészet, a történelem és a kristályok ragyogása egyetlen csodálatos egységet alkotnak.  

A Königssee egy  közvetlenül az osztrák határ mellett Berchtesgadener Landban található meseszép tó ami könnyedén megközelíthető a Salzburg tartományból is.  Egy kirándulás a Königssee-hez garantáltan a dél-németországi utazások egyik fénypontja lesz.

 Sosem gondoltam volna, hogy valaha is mezítláb fogok túrázni 1.500 méteres magasságban egy gleccser-tó körül, mégis megtörtént velem a Prebersee -nél és olyan jó volt, hogy mindenkinek szívesen ajánlom!