Hirdetés

Az elmúlt napot Mátraszentisvánon a Síparkban töltöttük, ami ebben az utazásszegény időszakban maga volt a hetedik mennyország. Sütött a nap, tiszta volt a levegő és  délután 2-ig egészen jó volt a hó állapota is. Nagy kár lett volna kihagyni ezt az élményt.

  A Covid miatt most azok is a magyar pályákon hódolnak a téli sportoknak, akik idáig külföldre utaztak a téli szenvedélyük kedvéért. Mi sem voltunk ezzel másképpen, hiába vártunk eddig a csodára, hogy végre elutazhatunk a kedvenc helyeinkre, a helyzet egyre rosszabbra fordult a környező országokban.  Ráadásul bosszantóan gyorsan múlnak a hetek és már tavaszodik is, ami veszélyezteti azok terveit akik ezidáig halogatták a döntést. Így esett a választásunk a mátraszentistváni Síparkra, ahol meglepetésünkre nem volt bosszantóan nagy a tömeg, ráadásul szuper jó volt a hangulat a pályákon.
 Mátraszentistván sítérkép
 Odaútban télies tájakon, behavazott hegyoldalak között  vezetett az utunk. Érkezés után flottul ment a parkolás és a bérletekért sem kellett sokat sorba állni. A Sípark pályái nem túl hosszúak, de változatosak és is jól kezelik őket. A liftkezelők és a pénztárnál dolgozók segítőkészek voltak, nem volt tolakodás a sorbanállásnál.  A maszkviselésre táblákkal és szóban is mindenhol felhívják a látogatók figyelmét.  Láttuk gyakorolni a magyar demo csapat versenyzőit és sok gyereket oktatnak a pályán.
Mátraszentistván sísuli

Nemcsak bennünket dobott fel nagyon a szabadtéri sport öröme, hanem ez  másokon is érezető volt.  A pályákon mindenhol és a lifteknél is udvarias,  jófej emberekkel  találkoztunk.  

mátraszentistván panorámalift

Praktikus tanácsok azoknak,  akik még ezen a télen szeretnének síeni/snowboardozni;

1, Ha lehet érkezz korán, mert reggel sokkal jobbak a pályák!
2. Az ingyenes parkolásnál segítenek helyet keresni.
2. Ha nincs, vagy nincs rendben a felszerelésed a kölcsönzőnél, helyben megoldhatod. Kedvesen és profi módon szolgáltak ki.
3. Van működő büfé, de nem ülhetsz le. ( Az árak mondjuk magasabbak mint egy átlagos helyen)
4. Működik a WC tiszta és fűtött volt.
5. Vigyél magaddal maszkot, ha nincs a lifteknél és a kasszánál is szólnak érte!
6. Ha oktatásra van szükséged, helyben is jelentkezhetsz a síiskolában.
7. Hétköznap minden szempontból kedvezőbb menni.
 
mátraszentistván pálya

8. A lenti árlistát böngészve jobban tervezhetők a kiruccanásunk költségei

Mátraszentistván bérletárak

9. Nemcsak a sízőknek, hanem sétálni vágyóknak sőt a fotósoknak is megéri a látogatás.
 
Mátraszentistván fent
 
10. Minden fontos információért és a megközelítési információkért kattints ide.