Hirdetés
Hirdetés

 Tata környéke egy valóságos bringás paradicsom, ahol  profi szervezésben e-bikekokkal is meg lehet ismerkedni a környék csodálatos látnivalóival.

  Baráti társaságunkkal úgy döntöttünk, hogy kerékpárra pattanva teszünk egy nagyobb városnéző túrát Tatán és környékén. Túravezetőnk javaslatára egy olyan egésznapos programot választottunk ami Tata fontosabb látnivalói mellett Dunaszentmiklóst és Tatabánya környékét  is felfedezi a Turullal.


Tata bringa indulás
  A túrát egy felkészült és profi csapat a gerecseebiketata szervezte meg. Egy rövid ismertető után elindultunk. Az útvonal ismertetésén tül némi technikai gyorstalpalót is kaptunk, mivel mindenki először próbálta ki, hogy is  kell használni a rásegítős e-bike kerékpárokat. A túránkat egy felkészült és segítőkész túravezető Rehák Roland vezette, aki minden fontosabb helyről sok érdekes dolgot mesélt el az egész út során.
Tata 3

  Az út első szakasza a Cseke-tavat körülvevő angolparkon át  vezetett. A tó körüli gondozott út mentén szép fákat,  több romantikus műromot, és pihenő- sportoló embereket láttunk, majd az Öreg tó mellett továbbhaladva a szép panorámát nyúltó Kálvária-dombon volt az első nagyobb pihenő.
Tata kálvária 2
Tata kálvária Utunk folytatása az Öreg-tó mentén Tata szép részein vezetett tovább az Által.ér mentén, melynek felduzzasztásával több kisebb tavat is létrehoztak a múltban. A kerékpárút egyenesen Tatabányára vezetett, ahol keresztül tekertünk a régi bányászlakások között, majd egyenesen fel a Gerecse kapu turistaközponthoz.  A meredek úton felfelé nagyon jól jött az elektromos segítség. 
Tatabánya turul2


  A nevezetes Turul szobor környékén sok volt a látnivaló.Először egy 30 méter  magas fémből épült kilátót másztunk meg majd  egy különleges hely, a Szelim-barlang következett. Végül egy geológiai tanösvényen visszatekertünk a turistaközponthoz, ahol a Via Ferrata mászófala is véget ért.  Az egész  kirándulóhely tiszta és szépen rendezett, sok az információs tábla igazán érdemes megnézni még azoknak is akinek kevés az ideje.  Utunk ezútán néhány meredek hegyes utcán át egyenesen visszavitt Tatára. Végül egy újabb kitérővel Dunaszentmiklós és a helyi kilátó következett. 
Tata 3

 Utazási Tipp 
   pénztárcabarát online szállásfoglalás olcsótól a luxusig akár SZÉP kártyával isDunaszentmiklós

TIPP:  A barlang felkeresésének különleges módja, ha egybekötjük egy Tatáról induló e-bike túrával. A túrák 3-4 órát vesznek igénybe és a 0501-es kód megadásával 15% kedvezmény biztosít olvasóinknak a szervező gerecseebiketata.com . 


Szerző & fotók:  Bajna Gábor 


 Hirdetés