Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Egy hónapot töltöttünk Brazíliában, kettecskén a férjemmel, saját szervezésben. Mivel a világ 5. legnagyobb területű országáról van szó, nyilván nem tudtuk alaposan bejárni az egészet, de azokból a lehetőségekből, melyek egy egyszeri utazás alkalmával és egy ilyen időtartam alatt a rendelkezésünkre álltak, sikerült kihoznunk a maximumot.

RIO DE JANEIRO

  A körutazás első állomáshelye Rio de Janeiro volt, ahol az első egy hetünket töltöttük, és felfedeztük a város ikonikus látnivalóit, mint a Krisztus-szobor, a Cukorsüveg-hegy, a Nemzeti Botanikus Kert, a Parque Lage, a történelmi Lapa negyed látnivalói vagy a világhírű strandok, a Copacabana és az Ipanema. A városban mindvégig Uberrel közlekedtünk, ami egyébként kiválóan működik az egész országban, a szállásunk pedig a Flamengo negyedben volt, ami egy viszonylag rendezett, biztonságos, turistás városrész, ami nagyjából egyenlő távolságra van a főbb látnivalóktól, így mindenhová könnyen és gyorsan eljutottunk. Jó opció lehet még a szomszédos és hasonló adottságokkal rendelkező Botafogo negyed.


Rió Botanikus kert

AMAZONAS

Innen az Amazonashoz, Manaus városába repültünk egy belföldi járattal, ahol néhány napot töltöttünk, s megnéztük a város környéki látnivalókat, illetve részt vettünk egy hajókiránduláson az Amazonason. Mivel egy évvel korábban már jártunk az Amazonasnál Kolumbiában, ahol egy 3 napos, igazi csúszós-mászós dzsungeltúrán is részt vettünk, ezért itt most nem erre a helyszínre helyeztük a hangsúlyt ilyen szempontból (anyagiak, időfaktor).


 Amazonas vadon élő majmok


PANTANAL 

  Ezután a Pantanal következett, ami a világ legnagyobb mocsárvidéke. Itt egy 4 napos szervezett szafaritúrán vettünk részt, melynek során a szállásunk a mocsárvilág mélyén, egy nagyon hangulatos és autentikus családi fogadóban volt, s innen indultunk napi túrákra a privát idegenvezetőinkkel. A programok közt szerepelt terepjárós szafari, gyalogtúra, éjszakai vadles, lovaglás, halászat, hajókirándulás. Elképesztő élményekben volt részünk, láttunk szinte testközelből óriáshangyászt, kajmánokat, tatut, koatit, nandut, bőgőmajmokat és rengeteg madarat, például tukánokat, jácintkék arákat, mely a világ legnagyobb papagájfaja, és egyéb papagájokat. A brazil körutunk csúcspontja és életünk egyik legkiemelkedőbb élménye volt a Pantanal.


Pantanal mocsárvidék

IGUAZU

 Innen az Iguazuhoz utaztunk, ahol körbetúráztuk a brazil és az argentin oldalt egyaránt, valamint helikopteres sétarepülés során a levegőből is megcsodáltuk a világ legnagyobb vízesésrendszerét, ami életre szóló élmény. Itt elmorzsoltam néhány könnycseppet, hogy mennyire áldottak és szerencsések vagyunk, hogy láthattuk, átélhettük ezt a csodát. Mivel ez a környék egy híres hármas határ helyszíne is, ezért kihasználtuk a lehetőséget, és átruccantunk egy napra Paraguayba is, ahol megnéztük Ciudad del Este határvárost és a város környékén található Saltos del Monday vízesést, ami Paraguay egyik legszebb természeti látnivalója.


Iguazu brazil oldal Rebekáékkal

ROAD TRIP

Ezután visszarepültünk Rióba az utolsó belföldi repülőjáratunkkal, majd felvettünk egy bérautót a reptéren, és megkezdtük az utazás utolsó szakaszát, ami egy 10 napos autós körút volt 4 állomáshellyel (Petrópolis – Ouro Preto – Viscondé de Mauá – Paraty), melynek során kb. 1500 km-t tettünk meg 3 szövetségi tagállamban, és felfedeztünk koloniális kisvárosokat, valamint eldugott természeti kincseket is, ahol a madár sem jár. Váratlan nehézségekbe is ütköztünk, mivel az éppen zajló elnökválasztás miatt óriási zavargások törtek ki az országban, és pont az volt a legsúlyosabban érintett terület, ahová éppen tartottunk: Minas Gerais tagállam. Az utakon blokádokat alakítottak ki a tüntetők, hogy elzárják a nagyobb városokba vezető kamionforgalmat. Újraterveztük az egész útvonalat, majd elkerülve a főbb útvonalakat és nagyobb városokat, a brazil tanyavilágon, sokszor földutakon és lepukkant falvakon keresztül tettünk meg több száz kilométert. Olyan úttalan utakon jártunk, ahol nagy valószínűséggel külföldi utazó még soha nem fordult meg, és a vidéki Brazíliával való ismerkedés a vártnál is markánsabbra sikerült.


brazil argentin pataguay 3 as határ

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK BRAZÍLIÁBA UTAZÓKNAK:

 Brazília nem tartozik a legolcsóbb dél-amerikai országok közé, az árak hasonlóak a magyar árakhoz. A kártyahasználat elterjedt, mindenhol tudtunk kártyával fizetni, még a legutolsó utcai árusnak is volt kártyaolvasó készüléke. Az úthasználat fizetős, ami fizetőkapus rendszerben működik. A kapuknál általában 1-2 dollárnak megfelelő összeget kell fizetni egy-egy útszakaszért, ezt viszont csak készpénzben lehet kiegyenlíteni. Angolul nem igazán beszélnek, így számunkra meglehetősen nehézkes volt a kommunikáció. Gyakran használtuk a Fordítás Most alkalmazást. Az országba való megérkezéskor vettünk helyi SIM-kártyát.


Ouro Preto

  A közbiztonság kardinális kérdés Brazíliában. Az országról hallható rémtörténetek sajnos nem a mítosz és mese műfajába tartoznak, sokkal inkább egy realista regény részletei. Velünk nem történt semmi rossz, ami egyrészt az óvatosságnak, másrészt a szerencsének is köszönhető. Történt azonban olyan, hogy betévedtünk Rio de Janeiro egyik nyomornegyedébe, és lövéseket hallottunk a közelben, fényes délben. Többször láttunk kétes alakokat is, és előfordult, hogy olyan érzésünk támadt, hogy mindjárt kirabolnak minket, ha nem pucolunk el gyorsan az adott környékről. Ismétlem, szerencsére végül sehol nem történt semmi konkrét rossz dolog velünk, de a személyes benyomásaink sokszor nyugtalanítóak voltak, ezért én csak azt tudom javasolni, hogy érdemes mindenre odafigyelni, kerülni a feltűnést és a veszélyes környékeket, késő éjszaka végképp nem tanácsos kint császkálni, és gyalog nem szabad nekivágni hosszabb távoknak a nagyvárosokban, mert könnyen betévedhetünk veszélyes környékre – érdemes mindig Ubert hívni vagy beülni egy taxiba.

Olvass többet vagy nézegess képeket Brazíliáról az Utazási Élmények facebook csoportban !


Szerző: Ilek Mária Rebeka

(A blogunk weboldalán mindenről írtam nagyon-nagyon részletesen egy 5 részes útleírásban, további képeket, videókat és hasznos utazós tartalmakat pedig találtok többek közt az Instagram-oldalunkon is: https://www.instagram.com/dreambiggeralmodjnagyobbat/)


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.