Hirdetés
  Ha bizonyos események nem zajlanának jelenleg is a nagyvilágban, Németországban November 11-én 11 óra 11 perckor kezdődött volna el "Az ötödik évszaknak” nevezett, február végéig tartó hivatalos farsangi szezon és valószínűleg éppen most, január utolsó napjaiban rendezték volna meg a 2021-es Narrentreffent (Bolondok Találkozóját) is, amely olyan híres-neves, hogy szinte minden település megalkotta a maga szoborcsoportját is az eseményről – az én fotómon a lindaui látható (helyileg a Diebsturm mögötti téren található).

Narrentreffen a Bodenseenál1


Idén sajnos, mint oly sok minden a tavalyi évben, ez a rendezvény is elmarad.

No, de fel a fejjel! Ilyenkor jó megnyitni a tavalyi, tavalyelőtti, vagy éppen az öt évvel ezelőtti nosztalgia mappáimat, amely tele van a fényképeimmel a Lindau szigeti Narrentreffenekről!
Narrentreffen a Bodenseenál 2

Ezekből osztok itt meg most jópárat, fűszerezve egy kis útibeszámolóval. 
 
Igazság szerint - 2016. január 25-én - mi először csak betévedtünk az ún. „Lindauer Narrensprung” rendezvényre, de azóta is imádom, minden évben ott voltam eddig. 4 évente kerítenek sort a nemzetközi találkozókra, amikoris hatalmas "bolond" találkozó zajlik a szigeten. Olyankor nem csak a helyi németek és környékbéliek Bajorországból és Baden-Württembergből vesznek részt az ünnepen, de külföldi maskarások is érkeznek: Ausztriából, Svájcból, Olaszországból, Franciaországból, Hollandiából, meg még ki tudja honnan.
Narrentreffen a Bodenseenál 3


A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, OLVASD TOVÁBB ITT !